Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Warme dagen betekende drukte voor de ORB

maandag 30 juli 2018
Warme Door de hittegolf zochten mensen verkoeling op de Ouddorpse stranden. Zowel reddingspost Flaauwe Werk als post Brouwersdam zijn dit weekend volop bezig geweest. De hulpverlenignen waren divers.

Vrijdag 27 juli 2018
Een jongen die moeite had om boven water te blijven werd samen met omstanders uit het water gehaald. De volgende keer ging het om een persoon op een afdrijvende flamingo. Door de aflandige wind werden in totaal zo'n 20 drijfmiddelen terug naar wal gebracht. Daarnaast zorgde de warmte voor meerdere zonnesteken en zelfs verbranding van de voetzolen door het hete zand. Tweemaal is de ambulance ter plaatse gekomen in verband met onwelwording. Ook hebben de lifeguards EHBO verleend aan een hond met een snee in zijn poot. 

Vaartraining
Om de lifegaurds (in spé) op te leiden en capabel te houden heeft er een vaartraining plaatsgevonden. De schippers en hun crew kregen verschillende casussen voor hun kiezen, zoals een slachtoffer met een gebroken been op zee en een zoekactie naar een vermist persoon. 

Zaterdag 28 juli 2018
Het onweer trok weg, de wind trok aan. Op de Brouwersdam gingen vele kitesurfers het water op. Door de harde wind en materiaalpech zijn zo'n 10 kitesurfers door de schipper van de waterscooter terug naar het strand gebracht. Eénmaal ging het om een windsurfer. Er is ook assitentie verleend aan de ambulance in verband met een windsurfer die een harde klapt egen de blokkendam had gemaakt. 

Zondag 29 juli 2018
De dag begon met aflandige wind welke wat draaide en in sterkte afnam en weer aantrok. Op de Brouwersdam werd wederom aan 10 kitesurfers hulp geboden. Vanuit post Flaauwe Werk hebben de lifeguards assistentie verleend aan de ambulance in verband met een val van fiets op het duinpad.
 
Terug naar het overzicht