Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Veel hulp aan kitesurfers Brouwersdam

vrijdag 10 augustus 2018
Veel Vandaag was een dag met veel wind wat de nodige meldingen en hulpverleningen met zich mee bracht op de Brouwersdam. Begin van de middag kregen wij een prio 1 melding van zwemmer in problemen. Dit betrof een kitesurfer in problemen. De locatie die werd doorgegeven was 300 meter vanuit de kust, ter hoogte van Beachclub ’t Gorsje. Direct na deze melding hebben we de waterscooter gelanceerd. Ter plaatse konden wij echter niets waarnemen. Na contact te hebben gehad met het Kustwachtcentrum konden wij contact opnemen met de melder. Na doorvragen bleek de kitesurfer zich ter hoogte van strandpaviljoen Brouw aan de waterkant te bevinden met een schouder uit de kom. Door de bemanning van onze strandauto is er eerste hulp verleend aan de kitesurfer. Daarna is het slachtoffer door de KNRM, welke ook gealarmeerd was, van het strand gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De ambulance heeft de kiter vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
 
Na dit incident heeft onze waterscooter een aantal kiters met materiaalpech naar de kant gebracht en meerdere kitesurfers herenigd met hun boards.
 
Halverwege de middag werd onze hulp geroepen voor een ongeval op Natural High. Een man was ten val gekomen op het terras en had verwondingen aan zijn hoofd, arm en pols. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat de komst van een ambulance noodzakelijk was. Gedurende het afwachten van de komst van de ambulance is er met omstanders eerste hulp verleend. Ook deze meneer is meegenomen naar het ziekenhuis.
 
Een uur voor het sluiten van onze post werden wij wederom gealarmeerd  voor een prio 1 melding betreffende een surfer in problemen ter hoogte van onze post. Onze strandauto en waterscooter zijn ter plaatse gegaan maar er werd niets aangetroffen. Via het Kustwachtcentrum hebben wij het nummer van de melder achterhaald en deze gebeld. De locatie was niet ter hoogte van onze post, maar een paar honderd meter verderop richting de blokkendam/werkhaven. Daar ter plaatse gekomen was de kiter al aan de kant en was alleen zijn kite nog op het water. Door de windrichting zou zijn materiaal bij Beachclub ’t Gorsje aan land komen, daar zijn we heen gereden en hebben daar zijn materiaal geborgen.
Terug naar het overzicht