Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

ORB innoveert met VR: Virtual Rescue

maandag 1 april 2019
ORB

De Ouddorpse Reddingsbrigade tilt strandbewaking naar een hoger niveau. Als eerste reddingsbrigade van Nederland gaan wij gebruik maken van VR: Virtual Rescue.

VR, Virtual Reality, is eerder al toegepast voor het opleiden van lifeguards in de UK (RNLI). In samenwerking met bestuurslid Emiel, werkzaam bij het bedrijf XVR Simulation, is er een innovatieve applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om beter toezicht te houden en sneller in actie te komen als dat nodig is. De applicatie werkt op basis van een VR-bril en een drone. De lifeguard zet een VR-bril op en heeft in een oogopslag een overzicht van het werkgebied, wat VR een nieuwe manier van patrouilleren maakt. 

Het is mogelijk om Virtual Rescue in te zetten voor het efficiënter bewaken van ons gebied. Het zal met name gaan om de Kwade Hoek en het gebied tussen post ‘t Flaauwe werk en de Brouwersdam, waar de zandbank steeds meer risico’s veroorzaakt. Bij het signaleren van gevaarlijke situaties kunnen we meteen met de drone ter plaatse gaan. Tijdens de weekopleiding voor lifeguard beach, die plaatsvindt van 29 april t/m 4 mei, wordt er uitvoerig getraind met dit nieuwe systeem. Na de training kunnen onze lifeguards vanaf de eerste strandwachtdiensten al gebruik maken van VR!

Wil je dit zelf ervaren? Word lifeguard! Meld je aan op de website.

  
Terug naar het overzicht