Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Opleidingen

Als je bij een reddingsbrigade wilt werken, wordt er heel wat van je verwacht. Het werk dat wij doen is natuurlijk spannend en spectaculair, maar daarnaast zijn er aan dit werk ook risico's verbonden. Op het moment dat een badgast in de problemen raakt, wordt er van je verwacht dat je weet wat je moet doen. En wát je dan moet doen, leren wij je in ons opleidingentraject. 

Binnen onze brigade maken we een onderscheid tussen opleidingen die noodzakelijk zijn voor taakuitoefening en opleidingen ter uitbreiding van eigen vaardigheden en kennis. Alle opleidingen worden verzorgd door gemotiveerde en ervaren instructeurs die de leden willen voorbereiden op het werk dat ze doen.

Diploma's die noodzakelijk zijn voor de taakuitoefening zijn de Lifeguard Beach diploma's met daarnaast een geldig EHBO-diploma.

Op het strand trainen onze lifeguards in juli en augustus voor de examens (Junior/Senior) Lifeguard Beach. Naast het trainen in zee wordt er ook theorieles gegeven, zodat de leden weten waarom ze op bepaalde wijze handelen en wat de achtergronden zijn van reddingen, maar vooral van de preventie voor de badgasten. 

Naast het zwemmend redden is het kunnen varen ook erg belangrijk. Bij Materieel kun je zien met welke vaartuigen we bewaken. Het is belangrijk dat de leden weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Daarom wordt er van mei tot en met oktober vaartraining gegeven.  Ook word er in de winter 1x per maand training gegeven om de compententies op pijl te houden.
Leden die willen kunnen, ter uitbreiding van hun eigen kennis en vaardigheden, ook meedoen aan de opleidingen marifonie-bedieningscertificaat, vaarbewijs 1 en 2.

Tenslotte zijn er nog een paar opleidingen die we verzorgen en dat zijn:
  • Eenheidsdiploma Eerste Hulp volgens richtlijnen van het Oranje Kruis
  • Basic Life Support (reanimatie)
  • AED-bediener
  • Terreinrijden
  • Immobiliseren op wervelplank met nekkraag