Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Landelijke Blauwe Vlag uitreiking in Ouddorp!

vrijdag 10 mei 2019
Landelijke Gisteren vond de Blauwe Vlag uitreiking plaats. Dit jaar was Ouddorp uitgekozen als locatie om dit kwaliteitskeurmerk voor stranden en jachthavens uit te reiken. Dat gebeurde op spectaculaire wijze: een parachutist bracht de blauwe vlag naar Landal Ouddorp Duin. Vervolgens konden de bezoekers een kijkje nemen op reddingspost 't Flaauwe Werk en een reddingsdemonstatie bekijken.

Duurzaam, schoon en veilig

De blauwe vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks uitgereikt wordt aan stranden en jachthavens die duurzaam, schoon en veilig zijn. Veiligheid is een belangrijk criterium welke mee speelt om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding. Gemeente Goeree-Overflakkee ontving Blauwe Vlaggen voor het strand aan het Westerduinpad en de Brouwersdam en meerdere jachthavens op het eiland. Vorig jaar ontving Goeree-Overflakkee de hoogste waardering in de Schoonste Stranden Verkiezing.

Uitleg over de ORB en maatschappelijke diensttijd

Ook wij waren met een aantal lifeguards vertegenwoordigd. Deelnemers, waaronder vertegenwoordigers van verschillende gemeenten, jachthavens en Reddingsbrigade Nederland, konden ons materiaal en de reddingspost bezichtigen. Onze vrijwilligers hebben meer verteld over onze werkzaamheden en de landelijke pilot met het MDT-traject (maatschappelijke diensttijd) in het bijzonder. Om het belang van de MDT goed uit te leggen waren er ook vertegenwoordigers van Natural High en CIOS Goes aanwezig. De bezoekers kregen ook alvast een preview van onze nieuwe video!

Aansluitend hebben wij een reddingsdemonstratie gegeven met onze waterscooter. De bezoekers waren onder de indruk van de professionele manier waarop we een zwemmer, die in de problemen was geraakt, weer veilig naar de kant brachten. Het was voor ons, maar zeker ook voor de deelnemers, een zeer geslaagde dag waarbij wij goed hebben kunnen laten zien waar onze werkzaamheden uit bestaan. We hebben laten zien dat de Ouddorpse Reddingsbrigade een belangrijke rol vervult in het voorkomen en behandelen van incidenten op of rond het strand, een cruciaal speerpunt van de Blauwe Vlag als kwaliteitskeurmerk.

Terug naar het overzicht