Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Grote zoekactie naar vermiste kitesurfer

dinsdag 23 april 2019
Grote Afgelopen paasweekend was het eerste operationele weekend van het seizoen. Beide posten waren geopend en het was een druk weekend. We hebben ruim tien keer EHBO verleend en meerdere wind- en kitesurfers veilig naar de kant gebracht. Ook hebben we twee kinderen weer met hun ouders herenigd.

Zoekactie kitesurfer

Wat ons vooral heeft beziggehouden is de actie die in de avond van tweede paasdag ontstond. Na meerdere meldingen is er een zoekactie gestart naar een vermiste kitesurfer. Omdat het om een relatief groot zoekgebied ging is dit uitgegroeid tot een multidisciplinaire zoekactie met KNRM stations Ouddorp en Stellendam en de Search and Rescue (SAR) helikopter van de Kustwacht. Hierop hebben wij zowel vanaf het land als op het water gezocht. Ook is het kusthulpverlingsvoertuig van de KNRM Ouddorp gealarmeerd om vanaf het strand mee te zoeken. Na ongeveer een kwartier was ons vaartuig te plaatse in het gebied waar men de kitesurfer voor het laatst heeft gezien. Echter hebben wij de kite niet meer aangetroffen op deze locatie. Hierop hebben wij zoekslagen gemaakt richting Renesse. Ondertussen kwamen er bij het kustwachtcentrum nog steeds meldingen binnen over deze surfer. 

Er is tot 20:30 uur gezocht, maar helaas is de kitesurfer is niet meer aangetroffen. Het incident is hierna overgedragen aan de politie.
Terug naar het overzicht