Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Grote multidisciplinaire oefening

zaterdag 29 augustus 2020
Grote Het was chaos op het strand. Er zijn mensen uit de uitkijktoren gevallen, er is een surfer in de problemen en een jongen heeft een ernstige allergische reactie op een wespensteek. Niet alleen de lifeguards varen, rijden en lopen in de weer. Ook de brandweer, de KNRM en het Rode Kruis waren van de partij bij deze grote oefening.

Multidisciplinaire oefening

Wanneer we samenwerken met andere hulpverleners noemen we dat een multidisciplinaire actie. Bij deze oefening zijn er reële scenario's nagebootst en de lifeguards zijn aan de slag gegaan met het redden van mensen, het verlenen van eerste hulp en het samenwerken met andere hulpverleners. Juist door meerdere acties gelijktijdig te laten plaatsvinden wordt er chaos gecreëerd. Goed samenwerken en communiceren een vereiste.

Leiding geven

Onze ervaren lifeguards en senior lifeguards zijn ook actief als postcommandant. Zij vormen het aanspreekpunt bij de actie en zorgen voor afstemming met de alarmcentrale en collega hulpverleners bij de actie. Deze multidisciplinaire oefening was de perfecte gelegenheid om dit goed te trainen. Na de oefening vindt er altijd een evaluatie plaats. Zo komen de knelpunten aan het licht en daar kan van geleerd worden.

Samen moet je het doen

Het doel van deze oefening was ook het samenwerken met mensen die je niet elke dag tegen komt. Het is niet elke dag dat zoveel ernstige casussen plaatsvinden. Maar wanneer dat wel gebeurt, moet je er klaar voor zijn. Elke hulpverlener moet weten wat zijn of haar rol in het geheel is. Deze oefening heeft daar zeker aan bijgedragen!

Sponsoren bedankt!

Onze lokale ondernemers hebben ons echt een hart onder de riem gestoken. Zij hebben een heerlijke maaltijd verzorgd. De ondernemers vinden het belangrijk dat we gezamenlijk de veiligheid van de Ouddorpse kust kunnen waarborgen en waarderen ons werk. Bedankt Viswinkel Ouddorp, Bakker Akershoek, Toyota Flakkee en Jumbo Sperling!
Terug naar het overzicht