Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen

Dit was de 3-daagse vaartocht voor Serious Rescue

vrijdag 27 december 2019
Dit

Deze week hebben lifeguards van de Ouddorpse Reddingsbrigade meegedaan aan de 10e editie van Serious Rescue, een 3-daagse vaartocht (100 km) waar reddingsbrigades uit het hele land aan mee deden om geld in te zamelen voor Serious Request. Serious Request is een actie van radio 3FM ten bate van het Rode Kruis in de strijd tegen mensenhandel. Team Ouddorp heeft geld ingezameld, reisde af naar Groningen en legde samen met 37 andere boten de 3-daagse vaartocht af om in Groningen te finishen en de cheque te overhandigen aan Serious Request. Hieronder volgt een verslag van dag tot dag.
 

Dag 0 - Vrijdag 20 december

Vrijdag de 20e was het zover, het vertrek richting de startlocatie van Serious Rescue 2019. Om 10.00 uur verzamelden we bij de loods. De jongens maakten vervolgens het materiaal klaar, terwijl de meiden de boodschappen en de bus gingen ophalen bij de Jumbo Sperling en Beware Beach. Rond 14.00 uur was alles eindelijk gereed en konden we vertrekken richting Veendam. Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt bij tankstations en natuurlijk bij de McDonald's om een hapje te eten. Rond 18.00 uur kwamen we aan bij de trailerlocatie in Veendam. Hier hebben Bo, Ivo, Ryan en Tony de boot gelanceerd en omgevaren naar de startlocatie, waar deze voor de nacht zou blijven liggen. Na het wegbrengen van de trailer zijn we met z’n allen naar de verzamellocatie gegaan voor het welkomstwoord. Om 22.00 uur konden we terecht bij de slaaplocatie waar we onze bedjes hebben opgemaakt en ons hebben klaargemaakt voor de nacht. Na een drankje en een praatje was het voor alle lifeguards tijd om te gaan slapen.

Dag 1 - Zaterdag 21 december

Om 06:00 uur gingen de lampen aan in de slaapzaal en werden we wakker gemaakt. Iedereen ruimde de spullen en bedjes op en we maakten ons klaar voor de dag. Bo ging naar het teamleidersoverleg terwijl de andere deelnemers de spullen voor het ontbijt verzamelden. Nadat we allemaal warm aangekleed waren en lekker hadden ontbeten, vertrokken we richting de startlocatie. Bo, Céline, Ryan en Tony trokken een droogpak aan om de eerste shift te gaan varen. Rond 8.30 uur klonk het startschot en begonnen we met de eerste shift varen richting Kiel-Windeweer. Na ongeveer een kwartiertje varen kwamen we een sluis tegen die gestremd was, waardoor we ruim twee uur vertraging opliepen. Om 14.00 uur kwamen we dan eindelijk aan bij de eerste wissel waar Isabelle, Ivo en Ricardo de boot overnamen. Zij gingen richting Sappemeer om daar voor de laatste keer te wisselen. Bij de wissel stapten Isabelle en Ricardo van de boot, en gingen Bo, Céline en Ryan met Ivo mee om de laatste shift van dag 1 te varen. Aangekomen in Winschoten werden we ontvangen door de brandweer die met luide sirenes langs de kant stond. Een mooi beeld met alle boten terwijl het rood zag van alle flares. Na het afmeren zijn we met alle teamleden richting de tweede slaaplocatie gegaan. Vervolgens hebben we weer de bedden opgemaakt, gegeten, gedoucht en zijn gaan slapen om de volgende dag weer uitgerust te zijn.Dag 2 - Zondag 22 december

Ook deze dag werden we om 06.00 uur wakker gemaakt. Evenals de dag ervoor ruimden we alles op, gingen ontbijten, warm aankleden, naar de teamleiders briefing en door voor vertrek richting de start van dag 2. Om 8.30 uur gingen Céline, Isabelle, Ryan en Tony weer van start samen met alle teams richting Farmsum. Bij de eerste wissel namen Bo, Ivo en Ricardo de boot over om door te varen naar de volgende wissel in Farmsum. Daar aangekomen werd weer gewisseld met Céline, Isabelle, Ryan en Tony die vervolgens naar de eindlocatie van dag 2 voeren in Appingedam. Daar werd de boot afgemeerd in de haven waarna iedereen richting de slaaplocatie ging voor de laatste nacht. De bedjes werden weer opgemaakt, en de teamleden gingen met z’n allen voor het avondeten naar de domino’s voor een lekkere pizza. ’s Avonds was er een feestje met alle lifeguards. Toen dat afgelopen was, is iedereen weer lekker gaan slapen.Dag 3 - Maandag 23 december

Voor de laatste keer werden we om 06.00 uur wakker gemaakt. De bedden werden weer opgeruimd, ontbeten, teamleidersbriefing en we gingen weer op pad richting de start. Isabelle, Ivo en Tony stapten voor de laatste keer in de boot om te vertrekken richting de eerste en laatste wissel in Ten Boer. Bij deze wissel hadden we iets meer tijd om met zijn allen een tosti te eten. Ook kwam de voorzitter, Kees, ons nog even aanmoedigen. Na ongeveer een half uurtje pauze gingen Bo, Céline, Ricardo en Ryan de boot op voor de laatste shift. Rond 14.00 uur kwamen we aan bij de Veiligheidsregio in Groningen om daar een foto te maken met alle deelnemers. We vormden een grote 10 ter ere van de tiende editie Serious Rescue. Daarna vertrokken we richting de Groninger Roeivereniging om daar rond 15.00 uur te finishen. Daar gingen alle lifeguards van boord om gezamenlijk richting een tentoonstelling te lopen over mensenhandel. Toen we dat gezien hadden, voeren we richting de trailerlocatie om de boot uit het water te halen. Dat was het dan, de boot was het water uit, iedereen omgekleed en we gingen weer op pad richting Ouddorp. Onderweg hebben we nog wat gegeten en om 22.00 uur waren we weer in Ouddorp. Daar hebben we de boot, auto en bus schoongemaakt, de pakken geschrobd en alles opgeruimd. Middernacht waren we eindelijk klaar en kon iedereen voldaan naar huis.

De organisatie van Serious Rescue overhandigde een cheque van maar liefst €20.126,80 aan de DJ's van 3FM!Genoten

Voor Céline, Isabelle en Ivo was het de eerste keer om mee te gaan naar Serious Rescue. Het viel allen erg mee met de kou. Door je goed warm aan te kleden was het goed te doen, en de mutsen hielpen daar natuurlijk bij (zie de foto hieronder)! Af en toe was er een buitje maar ook dit was best te doen. De wissels waren soms erg snel, en er waren weinig toiletten beschikbaar, maar het is allemaal goed verlopen. Team Ouddorp heeft het heel gezellig gehad met elkaar en met de andere lifeguards. Teamleider Bo is al vaker meegeweest, en vond het een leuk weerzien met de andere deelnemers uit het hele land. Het is leuk om dan even bij te kunnen kletsen. Bo was voor het eerst teamleider, dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar ze kijkt erop terug als een mooie ervaring. De een heeft iets beter geslapen dan de ander, maar allemaal hopen we om volgend jaar weer mee te kunnen gaan! Al met al hebben de deelnemers heel erg genoten, en ze zijn met recht trots dat ze ruim €700 hebben opgehaald!


Team Ouddorp

Naast de 7 lifeguards van Team Ouddorp zijn er nog 7 leden van de Ouddorpse Reddingsbrigade die ook hebben meegedaan met Serious Rescue 2019. Deze leden van de ORB zijn uitgekomen voor teams van Drachten, Houten, Roermond, Utrecht en Waddinxveen.
 
Team Ouddorp: Bo Schneider, Céline Brink, Isabelle de Ruiter, Ivo Oomkes, Ricardo Labeur, Ryan Pijl en Tony Boeltjes.

Andere Brigades: Anouk Wolst (Utrecht), Eveline Verhaar (Roermond), Rafèl Veldhuijzen (Roermond), Ruud van Leeuwen (Waddinxveen), Sander Baggerman (Waddinxveen), Sven Schreuders (Houten) en Wout Raap (Drachten).

Bedankt!

Via deze weg willen we alle donateuren en sponsoren bedanken. Met jullie bijdrage kan het Rode Kruis slachtoffers van mensenhandel helpen. De gesponsorde boodschappen van Jumbo Sperling hebben ons de broodnodige energie gegeven en de bus die we van Beware Beach mochten lenen heeft ons in Groningen gebracht zodat we mee konden doen aan Serious Rescue. Ook bedanken we Beachclub 't Gorsje, NMC en Beachclub Natural High voor de gulle bijdrage, en natuurlijk alle anderen die een bedrag heeft gedonneerd voor dit goede doel.

Terug naar het overzicht