Steun ons! Word sponsor of donateur!
Ik wil steunen
Hulpverleningscijfers
Hulpverleningscijfers week 32
dinsdag 15 augustus 2017
Vorige week werd er 31 keer hulp verleend door de lifeguards. Vooral zaterdag was een drukke dag waarbij er veel kitesurfers in problemen waren gekomen. Gelukkig hoefde er niemand uit een levensbedreigende situatie gered te worden. De hulpverleningen zijn onder te verdelen in: - 16x hulp aan kitesurfers; - 2x hulp aan surfers; - 1x hulp aan vaartuig; - 1x vermist kind herenigd met ouders; - 11x eerste hulp verleend. Lees meer..
Lees meer
Zwemmers
Zwemmers meegevoerd door sterke stroming
zondag 13 augustus 2017
Vanmiddag kregen wij een melding van 2 kinderen die met drijfmiddelen ongeveer 500 meter uit de kant aan het zwemmen waren. Zij hadden niet in de gaten dat ze door de sterke stroming mee werden gevoerd. Gelukkig heeft onze waterscooter ze veilig terug naar de kant gebracht. Tip: Blijf altijd in de buurt van de kant en hou goed in de gaten hoe de stroming staat. Zelfs de beste zwemmers kunnen in problemen raken, bijvoorbeeld door kramp. Lees meer..
Lees meer
Verdrinkingsslachtoffers
Verdrinkingsslachtoffers langs de Nederlandse kust
zaterdag 12 augustus 2017
Helaas ontvangen wij de laatste tijd regelmatig berichten over verdrinkingsslachtoffers aan onze Nederlandse kust. Als lifeguard proberen wij dit natuurlijk te voorkomen, maar helaas blijkt dit niet altijd mogelijk. Om zo veilig mogelijk in en rondom het water te kunnen genieten is het raadzaam om onderstaande tips op te volgen: Lees meer..
Lees meer
Melding
Melding bootje met motorproblemen
woensdag 9 augustus 2017
Op 8 augustus 2017 kregen wij telefonisch een melding van iemand die bij de Brouwersdam met zijn bootje motorproblemen had gekregen en niet meer zelfstandig terug naar de kant kon komen. Onze waterscooter is daarop ter plaatse gegaan en heeft het bootje inclusief de 3 opvarenden terug naar de kant gebracht. Lees meer..
Lees meer
Hulpverleningscijfers
Hulpverleningscijfers week 31
dinsdag 8 augustus 2017
Vorige week hebben onze lifeguards 30x hulp verleend. Gelukkig hoefde er niemand gered te worden uit een levensbedreigende situatie. De cijfers zijn onder te verdelen in: - 10x hulp aan kitesurfer; - 1x persoon aangebracht; - 3x dienstverlening; - 2x hulp aan dier; - 11x klein ehbo; - 3x groot ehbo. Ook als het weer wat tegenvalt zijn de lifeguards aan het werk. Op de dagen dat er weinig strandbezoekers zijn wordt er hard getraind zodat iedereen goed voorbereid is op de momenten dat het nodig is. Lees meer..
Lees meer
Meer nieuwsberichten weergeven