WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Acties voor de ORB
dinsdag 10 april 2012

Het Paasweekeinde was de ORB voor het eerst dit jaar geopend. Ondanks het weer waren we verheugd om weer geopend te zijn. Onze aanwezigheid was niet voor niets, er zijn een aantal acties geweest. Onder de 'Lees Meer' kunt u het hele verslag lezen.

Lees meer...
 
Paasweekend zijn we weer open!
woensdag 04 april 2012

Deur van het slotElk jaar weer fijn om dit bericht te kunnen plaatsen: de post gaat weer open! Na een winterslaap zal traditiegetrouw ook dit jaar het Paasweekeinde de aftrap zijn voor het nieuwe seizoen. En wat voelt dat goed, want dat betekend dat de winter grotendeels voorbij is, en dat we over een aantal weekeinden weer in het hoogseizoen zitten! Vorig jaar nog haalden we met Pasen temperaturen van ver boven de 20 graden en trekken veel mensen naar de kustplaatsen. Dit jaar zal het wat betreft de temperaturen wat minder zijn, maar de leden van de ORB staan desalniettemin klaar om hulp te bieden op welke mannier dan ook. Of loop gewoon eens binnen voor een bak koffie of een rondleiding door onze prachtige nieuwe post.

Houdt ook dit jaar deze website in de gaten, voeg ons toe op Twitter(strandwachtOUD) om het laatste nieuws direct te ontvangen en ook onder de knop 'Evenementen'  staan regelmatig nieuwe zaken vermeld.. 

 
6 Zeehondjes vrijgelaten op strand Renesse
zaterdag 24 maart 2012

Het moment : de vrijlating!  

Zaterdag 24 maart zijn we met de jeeps om 12.15 uur vertrokken naar het strand van Renesse, ter hoogte van paviljoen `De Zeeuwse Stromen'. Aldaar werd om 13.30 uur, onder belangstelling van om en nabij 200 mensen, 6 zeehonden vrijgelaten die sinds januari in opvang in Pieterburen hebben gezeten en volledig zijn hersteld. Klik op 'Lees Meer'.

 

Lees meer...
 
Ondertekening Ouddorpse Reddingsbrigade en Brandweer Rotterdam-Rijnmond
vrijdag 09 maart 2012

   

Vrijdag 9 maart hebben René van Ingen Schenau, voorzitter van de Ouddorpse Reddingsbrigade (ORB) en Henk Berkhout, districtscommandant Zuid-Hollandse Eilanden van Brandweer Rotterdam-Rijnmond, hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats op reddingspost Het Flaauwe Werk in Ouddorp. tekenen convenant c2000

Door deze overeenkomst wordt de hulpverlening op het strand en het duinengebied van de gemeente Goedereede verder geoptimaliseerd. Bij calamiteiten op het water wordt de Ouddorpse Reddingsbrigade nu gelijktijdig met de brandweer gealarmeerd. Ook kan de Ouddorpse Reddingsbrigade gebruik maken van het C2000 communicatieapparatuur om zo de onderlinge communicatie te verbeteren.  

Burgemeester de Velde – de Wilde van Goedereede is erg blij dat de handtekeningen onder deze overeenkomst gezet zijn en dat de afspraken op papier staan. “De bewaking en zorg van de stranden is een serieuze taak die op een professionele en correcte manier uitgevoerd wordt. De strandgasten kunnen met een gerust naar het strand en kunnen erop rekenen dat er altijd op een goede manier hulp geboden wordt."tekenen convenant c2000

 


Bron bovenstaande tekst en foto: VRR, http://www.vr-rr.nl/

 
Rampenbestrijdingsteam Ouddorpse Reddingsbrigade.
woensdag 29 februari 2012

 Naar aanleiding van de oefening in het We(s)tland, heeft de Ouddorpse Reddingsbrigade hun eigen programma opgezet om te oefenen voor de rampenbestrijding. Op zaterdag 25 februari 2012 was dit de eerste oefening voor de leden van het rampenbestrijdingsteam. Klik op 'Lees Meer'

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 81 - 90 van 211