WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Record aantal duikers nieuwjaarsduik 2013
donderdag 17 januari 2013

Nieuwjaarsduik 2013 zal in Ouddorp een memorabel evenement blijven.

Het overlijden van oud-voorzitter van de Reddingsbrigade en fanatiek nieuwjaarsduiker, Mike van Uijthoven, heeft voor veel ingewijden een schaduw over het evenement geworpen.

Tijdens de warming-up is hier door alle duikers en toeschouwers bij stil gestaan.

Aan de andere kant heeft de duik van Ouddorp de grens van 500 deelnemers doorbroken, een recordaantal. Het publiek weet de weg naar het Ouddorpse strand steeds beter te vinden, ook het aantal toeschouwers wordt jaarlijks hoger.

De organisatie bedankt alle sponsors, Ouddorpse Reddingsbrigade, EHBO-Ouddorp, KNRM station Ouddorp en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dit evenement te realiseren.

Lees meer...
 
Reddingsbrigade Ouddorp doopt Ribcraft
zondag 23 december 2012

 Op zaterdag 15 december 2012 was de doop van het nieuwe reddingsvaartuig van de Ouddorpse Reddingsbrigade. De Veero heeft zijn dienstjaren bewezen en is dit jaar vervangen door een Ribcraft. De Veero heeft dienst gedaan vanaf 1996.

Voor de plechtigheid van de doop is er aandacht besteed aan de nieuwe reddingsmiddelen die de ORB dit jaar van de gemeente Goedereede heeft verkregen: Mobilofoons, portofoons, EHBO-kast, droogsysteem, surfpakken, werkkleding, helmen, reddingsvesten, lifesleds, rescueboards, en natuurlijk de nieuwe reddingsboot een Ribcraft.

Lees meer...
 
Nieuwjaarsduik 2013
maandag 17 december 2012

             

Op 1 januari 2013 wordt om 14:00 uur het startschot gegeven voor de durfals die de elementen trotseren en de duik wagen in de Noordzee. Zoals gebruikelijk vindt de duik plaats ter hoogte van de reddingspost aan strand ’t Flaauwe Werk in Ouddorp. Inmiddels is de Ouddorpse duik niet meer weg te denken en neemt de populariteit nog steeds toe.

De organisatie van de Nieuwjaarsduik in Ouddorp is verguld met een nieuwe hoofdsponsor voor het evenement: Albert Heijn Ouddorp.

Albert Heijn heeft zich aan de Ouddorpse duik verbonden, waardoor de 31e duik weer als voorgaande edities kan worden georganiseerd.

Lees meer...
 
Doop nieuw vaartuig
maandag 10 december 2012

De Veero heeft zijn dienstjaren goed bewezen en is dit jaar vervangen door een Ribcraft.

Aanstaande zaterdag 15 december 2012 zal de doop van het nieuwe vaartuig plaatsvinden bij reddingspost 't Flaauwe Werk.

De onthulling van de naam van het nieuwe vaartuig zal geschieden door de voorzitter, René van Ingen Schenau en de onderhoudscoördinator, Cees van Hoven van de ORB.

Daarna zal de wethouder van financiën van de gemeente Goedereede, de heer P. Feller de Ribcraft dopen.

 

 
Geslaagde Rampenoefening "LEK"
dinsdag 06 november 2012

 De Lek, 3-11-2012

In het kader van de rampeneenheid wordt er vanuit Reddingsbrigade Nederland een jaarlijkse oefening georganiseerd voor rampen en/of calamiteiten. Vaak hebben deze calamiteiten te maken met overstroming. Deze keer was er een “fictieve” overstroming bij IJsselstein. De Lek was buiten zijn oevers getreden. Hierbij stonden enkele oefeningen centraal op deze regenachtige maar later prachtige dag.

Met deze oefening deden 25 reddingsbrigades mee afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Ook de rampeneenheid van de Ouddorpse Reddingsbrigade was aanwezig. Deze eenheid bestaat uit 4 man. Bootbemanning drie man en 1 chauffeur.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 70 van 211