WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Bezoek Koninklijk echtpaar op de Brouwersdam
dinsdag 25 juni 2013

Op vrijdag 21 juni 2013 werd de Brouwersdam bezocht door het koninklijk echtpaar. Hierbij was de Ouddorpse Reddingsbrigade ook aanwezig, deze waren door de gemeente Goeree-Overflakkee uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens dit korte bezoek.
De aanwezige leden waren 's-ochtends om 9:00 uur al begonnen bij de loods om de waterscooters gereed te maken voor het te water gaan bij 't Flaauwe Werk. Tijdens het nuttigen van een bakje koffie werd er een plan de campagne gemaakt. Omstreeks 10:00 uur zouden de waterscooters te water gelaten worden en deze zouden dan richting de Brouwersdam gaan varen. Op de Brouwersdam zouden de waterscooters kleine demonstraties geven op het water voor strandpaviljoen Natural High.
De strandjeeps zouden omstreeks 10:15 uur richting de Brouwersdam vertrekken, aldaar zouden zij schoolkinderen begeleiden vanaf strandpaviljoen de Kous richting strandpaviljoen Natural High. Rond 12:00 uur zouden koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de Brouwersdam aankomen. Na het nuttigen van de lunch zouden zij nog een foto moment hebben voor de pers met op de achtergrond het strand van de Brouwersdam. Daardoor waren ze goed zichtbaar voor de kinderen en de Ouddorpse Reddingsbrigade.
Na het persmoment zouden zij hun weg vervolgen richting Hellevoetsluis. En zijn de kinderen onder begeleiding van de strandjeeps weer richting de Kous vertrokken. Omstreeks 13:30 uur zijn de strandjeeps en de waterscooters weer richting 't Flaauwe Werk vertrokken voor het schoonmaken van het materieel.

 
Stranden Ouddorp opnieuw onderscheiden met Blauwe Vlag
vrijdag 17 mei 2013

Image16 Mei zijn de 'Blauwe Vlaggen' weer toebedeeld aan de stranden en jachthavens in Nederland welke aan de voorwaarden voldoen. De stranden bij de 2 reddingsposten van Ouddorp mogen vanaf vandaag wederom de Blauwe Vlag hijsen. De criteria voor 'Stranden' zijn:
•het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
•het strand wordt schoongehouden
•op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken
•reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig
•ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

Op de website http://www.blauwevlag.nl is alles te lezen over de toegewezen locaties en de criteria van de jachthavens.

 
Geld voor 'anti-slibpaden' stranden Ouddorp
vrijdag 17 mei 2013

ImageDe Gemeente Goeree Overflakkee zet geld opzij voor het jaarlijks aanleggen van 'sliboversteekplaatsen' op het strand van Ouddorp. Als gevolg van een natuurlijk proces ligt er elk jaar een aantal keren een laag slib in de getijdengeul die grenst aan enkele druk bezochte delen van het strand. De modder is niet vervuild maar voor strandbezoekers die het smerig vinden, levert het wel lastige situaties op. (stank, drijfzand,red).  Omdat het niet mogelijk is het slib te verwijderen, worden 'zebra's 'van 30 mtr breed en 50 cm hoog aangelegd bij het Oosterduinpad, Westerduinpad en Flaauwe Werk. De Gemeente gaat jaarlijks geld apart zetten hiervoor.

 

Bron: Algemeen Dagblad

 
Open dag(en) 2013
woensdag 15 mei 2013

 Open dag(en) 2013
Donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei waren er voor het eerst een open dagen waarbij het publiek een kijkje kon komen nemen achter de schermen van de reddingsbrigade. 
Om half elf was het zover, we stonden met een groot aantal vrijwilligers klaar om alles gereed te maken voor het publiek wat zou komen. Alle auto’s; twee jeeps en een quad, werden samen met de boten en waterscooters vanuit de loods naar de reddingspost gereden, waar het publiek ze konden bewonderen. 
Eenmaal boven op post Flaauwe werk werd alles uit de kast gehaald om alles er zo goed mogelijk eruit te laten zien; bezem door het gebouw, doekje over de tafels, diverse informatieve boeken en folders werden klaargelegd. Boten netjes op een rij, rescueboards en kajaks werden klaargemaakt voor de demo’s. 
Vanaf 12 uur stroomden er enthousiaste mensen binnen die benieuwd waren wat wij doen op het strand van Ouddorp. Jong en oud kwam een kijkje nemen. 

In de loop van de middag zijn er demonstraties op het water geweest met de waterscooter, rescueboards en de kajaks. Hierbij is er laten zien hoe je iemand in problemen met de waterscooter benaderd en hoe je iemand met behulp een rescueboard weer veilig aan de kant krijgt.

Tevens zijn er diverse demonstraties terreinrijden gegeven met de quad. Hoe kom je weer los als je vast in het zand staat op het strand, hoe rij je over het strand. Maar vooral: hoe rij jezelf niet vast!
We hebben de open dag afgesloten met het bekende strandspel: beachflags. Nadat bezoekers het een aantal keer gespeeld hebben, konden onze eigen leden natuurlijk niet achter blijven. 
Beide dagen hebben we samen gezamenlijk afgesloten door een hapje te eten.
Wij hopen dat iedereen het net zo leuk  vond als wij! Via deze weg willen we de bezoekers bedanken voor het bezoeken van onze open dag en voor de gegeven donaties! 

Klik op 'Lees meer' voor de foto's.

Lees meer...
 
Convenant Reddingsbrigades in Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ondertekend.
maandag 15 april 2013

 Woensdag 10 april 2013 hebben de reddingsbrigades uit de regio Rotterdam-Rijnmond en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR Coördinator als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en andere hulpverleningspartners. Klik op 'Lees Meer..."

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 51 - 60 van 211