WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Update bewaking DAM7
dinsdag 10 september 2013

Vrijdag 6 september is er door een aantal leden gestart met het opbouwen van de stand. Deze stand staat namelijk tot en met 14 september ingericht met materialen van en over de Reddingsbrigade.

Zaterdag 7 september is er bewaakt met de rescue waterscooter (RWC) bij de voorbereidingen voor de openingen van het evenement DAM 7. Rond 20:00uur werd aan boord van onze reddingboot Sedna, Dorian van Rijsselberghe binnengevaren. Dorian is een Nederlands windsurfer. Hij werd in 2011 wereldkampioen en in 2012 Olympisch kampioen in de RS:X-klasse. Hij presenteerde surfers vanuit diverse landen.

Zondag 8 september werden er EK Tow-in wedstrijden gevaren. Hierbij werd onze RWC en reddingboot Sedna ingezet. Tijdens voorgaande dagen werd onze stand druk bezocht door het publiek. Deze bezoekers werden geïnformeerd over de werkzaamheden van de Reddingsbrigade.

Maandag 9 september werd in verband met het slechte weer, te weinig of wisselvallige wind geen wedstrijden gesurft.

Dinsdag 10 september werden uiteindelijk de eerste WK heats gesurft. Hierbij werden twee  RWC's ingezet voor de veiligheid van de deelnemers.

Kom langs bij de stand van de Ouddorpse Reddingsbrigade en laat u volledig informeren over onze werkzaamheden.

 

  Filmpje opening / Filmpje dag 1 / Filmpje dag 2 / Filmpje dag 3 / Filmpje dag 4 / Filmpje dag 5

 
Druk evenementenweekend voor de Ouddorpse Reddingsbrigade
zondag 08 september 2013

Dit weekend heeft de Ouddorpse Reddingsbrigade het druk met het bewaken van diverse evenmenten. Om te beginnen is er van 7 t/m  14 September het festival Dam7. Alles draait hier om boardsports, muziek, creativiteit en het ultieme vermaak. De Ouddorpse Reddingsbrigade staat tijdens dit festival met een informatiestand op het festival op de Brouwersdam, Gedurende dit festival wordt door middel van de rescuewaterscooter ook het water bewaakt door de Ouddorpse lifeguards. Meer info www.dam7.nl    

Naast het evenement op de Brouwersdam waren de Ouddorpse lifeguards ook zaterdag aanwezig tijdens de Haringvlietoversteek 2013. Dit is een ongeveer 3 kilometer lange zwemtocht over het Haringvliet. Hierbij heeft de bewakingsboot een zwemmer uit het water gehaald met lichamelijke problemen.  Nadat de zwemmer was overgedragen aan een andere boot om naar de kant toe te brengen, werd deze zwemmer reanimatiebehoeftig. Er kwam een ambulance, de brandweer en een traumahelikopter ter plaatse om de reanimatie over te nemen. De persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, verdere informatie ontbreekt. 

De Ouddorpse Reddingsbrigade heeft zaterdag ook de loods beschikbaar gesteld voor het evenement GO Classic.
De GO-Classic is een wielertocht, die dit jaar voor het eerst werd gehouden. De naam van de tocht wijst naar de afkorting van het eiland, maar staat ook voor actie, snelheid en dynamiek. Meer info www.go-classic.nl
Buiten deze evenementen om staan de lifeguards van de Ouddorpse Reddingsbrigade dit weekend ook weer garant voor de veiligheid van de strandbezoekers op de Ouddorpse stranden. Wij zijn gedurende deze maand nog de weekenden geopend voor de bewaking op de 2 stranden.
 

 
Jeugdleden geslaagd voor 'pilot' nieuw reddingsdiploma
zaterdag 31 augustus 2013

Examen Pilot 2013Sinds vorig jaar werkt de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland met een nieuw internationaal erkende diplomalijn. Onderdeel hiervan zijn de Life Saver opleidingen voor de jeugd onder de 16 jaar als voorbereiding op de beroepsopleiding tot (Junior)Lifeguard.

Ouddorp had de primeur met het afnemen van het eerste pilot-examen Life Saver Beach.

Een zestal jeugdleden van de Ouddorpse Reddingsbrigade van 12 tot 14 jaar oud hebben hier een achttal weken lang hard voor getraind. Met een Noordwesten wind van 4 tot 5 Bft en een flinke branding tot 1,5 meter werd eerst het praktijkgedeelte afgewerkt. Waarbij de jeugd heeft laten zien over een goede conditie te beschikken, niet bang te zijn voor flinke golven en hiermee goed om te kunnen gaan en ook onder deze omstandigheden iemand te kunnen redden.

Hierna werden nog een aantal basishandelingen voor het vervoeren van slachtoffers en een flink stuk theoretische kennis geëxamineerd. Na ruim twee uren kwam het verlossende antwoord dat alle deelnemers waren geslaagd voor het brevet Life Saver Beach, waarbij ze een compliment kregen voor hun inzet.

Omdat het een pilot examen betrof waren er nog geen diploma’s beschikbaar, deze zullen later door de voorzitter van de vereniging worden overhandigd.
Examen Pilot


 

 
Lifeguard gewond bij oefening
dinsdag 27 augustus 2013

26 augustus omstreeks 21:15 werd de ambulance en de traumaheli gealarmeerd voor een incident op strand 't Flaauwe werk te Ouddorp. Tijdens de wekelijkse trainingsavond van de Ouddorpse reddingsbrigade waren lifeguards aan het oefenen met zogenaamde rescueboards. Bij een van deze oefeningen is een lifeguard onder water met zijn hoofd op een zandbank terechtgekomen. De lifeguard had hierbij last van zijn nek. Omdat nekletsel niet was uitgesloten is er groot ingezet. Uit voorzorg is hierbij ook de traumaheli ter plaatse gekomen. Maar tijdens het landen bleek de inzet gelukkig niet noodzakelijk.

De Lifeguard is naar het ziekenhuis te Dirksland vervoerd en heeft de nacht daar ter observatie doorgebracht. Zijn verwondingen lijken mee te vallen.

 
Extra preventief toezicht reddingsbrigade
dinsdag 13 augustus 2013

12 augustus 2013 - De Reddingsbrigade (in heel Nederland) kwam in de afgelopen week 815 keer in actie. 38 Zwemmers en 18 opvarenden kregen hulp van de Reddingsbrigade en er werd 684 keer eerste hulp verleend. 75 Vermiste kinderen werden weer herenigd met hun ouders en 20 personen werden gered uit een levensbedreigende situatie.

In Ouddorp redde de Reddingsbrigade op vrijdag 2 broertjes van 9 en 11 jaar uit het water die niet meer op eigen kracht naar de kant konden komen. De Reddingsbrigade in Den Helder redde op zondag een zwemster die in de problemen raakte toen zij te maken kreeg met een sterke onderstroming en omver getrokken werd. In Uden werd een zwemmer uit het water gered toen hij vermoeid raakte tijdens het zwemmen. Hij bleek een foute inschatting van zijn eigen fitheid gemaakt te hebben. In Bergen en Egmond hadden veel zwemmers last van de sterke muistroom. De Reddingsbrigade houdt hier extra preventief toezicht. Sommige personen zijn zich niet bewust van de gevaren die het zwemmen in een gebied met zo’n sterke stroming met zich meebrengt.

Voor zover bekend bij Reddingsbrigade Nederland hebben zich de afgelopen week geen zwemongevallen voorgedaan waarbij personen van Poolse afkomst betrokken waren. Afgelopen vrijdag is Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met de Poolse ambassade een voorlichtingscampagne onder de Poolse gemeenschap gestart. Het doel is om de tips om veilig te kunnen genieten van het water zo breed mogelijk bekend te maken onder deze doelgroep en zo te bevorderen dat er minder zwemongevallen plaatsvinden. De campagne werd gestart naar aanleiding van 5 Poolse slachtoffers van zwemongevallen in 4 dagen begin augustus.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven. Pas ook extra op wanneer een waarschuwing voor gevaarlijke stroming of een mui wordt gegeven. Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

Voor tips van de Reddingsbrigade voor een veilig dagje aan het water klik hier
Bron:www.reddingsbrigade.nl

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 50 van 211