WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Stranden Ouddorp wederom toekenning Blauwe Vlag
donderdag 15 mei 2014

 Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Dit jaar heeft Ouddorp weer 2 vlaggen wapperen: één bij het bewaakte strand Westerduinpad en één bij strandopgang de Kous aan de Brouwersdam, waar de ORB ook een bewakingstaak uitoefent.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten
bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. Kijk voor meer informatie op: http://www.blauwevlag.nl/

 
Foto's weekopleiding Lifeguard Beach 2014
donderdag 01 mei 2014
Foto's Leen Steenvoorde
 
Weekopleiding Lifeguard Beach 2014
woensdag 05 maart 2014

N a het succes van voorgaande jaren heeft Reddingsbrigade Nederland besloten in 2014 de weekopleiding Lifeguard Beach voort te zetten.

In de meivakantie zal van 28 april t/m 3 mei de eerste weekopleiding Lifeguard Beach van 2014 worden georganiseerd bij de Ouddorpse Reddingsbrigade op en rond strandpost ’t Flaauwe Werk.

Elf leden van de ORB (4 dames en 7 heren) en een viertal cursisten van andere brigades zullen de gehele week trainen en proeven van bekwaamheid afleggen om met een eindexamenopdracht op zaterdag uiteindelijk het felbegeerde diploma te behalen.

Zowel theorie als praktijk van het strandwachtwerk zal uitgebreid worden behandeld. Denk hierbij niet alleen aan kennis over zee, getij en weer, maar ook het gebruik van portofoons, het aansturen van Junior Lifeguards en het bijhouden van het nodige papierwerk en uiteraard de theorie achter de eventuele reddingen.

Ook conditioneel zal er het nodige van de kandidaten worden gevraagd. Patrouilleren, snel beslissingen nemen, zwemmend redden, vervoeren van slachtoffers en het gebruik van hulpmiddelen zoals rescue can en rescue board en gebruik van snelle vaartuigen.

We wensen vanaf deze plaats alle kandidaten heel veel succes.

 
Nieuwe strandjeep voor de ORB
maandag 03 februari 2014


Vorige week heeft de ORB een nieuwe jeep in gebruik genomen. Het is een Toyota Hilux welke overgenomen is van een andere reddingsbrigade.  Een van de 2 oude jeeps was, na jaren dienst gedaan te hebben, aan vervanging toe.  We hopen met deze jeep weer jaren vooruit te kunnen.   Onder de 'Lees meer'-knop vind u meer foto's.

Lees meer...
 
Zeer veel deelnemers 32e Nieuwjaarsduik
woensdag 01 januari 2014


De Nieuwjaarsduik van Ouddorp is weer een feit. Zeker 650 mensen hadden zich ingeschreven en daarnaast deden er nog naar schatting enkele tientallen mensen mee zonder inschrijving. Dat maakt, met zo'n 700 deelnemers, deze 32e editie een van de drukste Duiken ooit! Ook was het evenement weer goed voor vele honderden 'kijkers' ; op de parkeerplaatsen was geen plekje meer te vinden. De watertemperatuur was dit jaar met zo'n 7 graden uitzonderlijk hoog. Wel maakte de harde wind de gevoelstemperatuur erg laag.  Gelukkig zorgde ook dit jaar DJ Jack weer voor de nodige beats voor een stevige warming-up, waarna om precies 2 uur het startschot werd gegeven middels het traditionele 'wipperkanon' van onze collega-redders KNRM Ouddorp.  Dit jaar was de eer voor het afschieten van het kanon aan Burgemeester Grootenboer, sinds afgelopen zomer Burgemeester van de nieuw samengestelde Gemeente Goeree-Overflakkee.    Foto's en meer info onder de "Lees Meer"

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 40 van 211