WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Pas op: Slijk en 'scheermessen' op het strand van Ouddorp
dinsdag 27 mei 2008

ImageMomenteel komen er bij de ORB klachten binnen van stinkende modder in zee bij Strand Noord en Strand Flaauwe Werk. Het water zou zelfs plaatselijk zwart gekleurd zijn. Dit betreft slijk, wat vermoedelijk door de aanhoudende oostenwind wordt aangevoerd vanuit het Slijkgat. De aflandige wind blaast het oppervlaktewater 'de zee op', hierdoor ontstaat er een watertekort en dit wordt gecompenseerd met een onderstroom richting strand. De substantie bestaat voornamelijk uit dode organismen en algen, en zou niet gevaarlijk zijn.

Lees meer...
 
Stranden Ouddorp weer onderscheiden met de Blauwe Vlag
dinsdag 27 mei 2008

De 2 bewaakte zones op het strand van Ouddorp zijn dit jaar weer onderscheiden middels het internationale keurmerk 'Blauwe Vlag'. Op 22 mei werden op Marina Port Zélande de vlaggen voor 2008 uitgereikt.


Lees meer...
 
Film Nieuwjaarsduik 2008
dinsdag 20 mei 2008

Onlangs ontving de Ouddorpse Reddingsbrigade een erg leuke film, gemaakt tijdens de nieuwjaarsduik 2008. Klik op 'lees meer' om de film te bekijken.

Lees meer...
 
Geslaagde reddingsdemo's met Ouddorpse Reddings Brigade en KNRM voor Duitse TV
maandag 05 mei 2008

Image2Mei j.l zijn, op verzoek en onder leiding van burgemeester G. v.d. Velde van gemeente Goedereede, strandwacht-reddingdemonstraties door de Ouddorpse Reddings Brigade i.s.m. KNRM afdeling Ouddorp gegeven t.b.v. een TV reportage van de duitse omroep WDR. De doelstelling hiervan is de aantrekkelijke Ouddorpse stranden op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen bij onze (recreerende) oosterburen.

Lees meer...
 
ORB neemt deel aan grote regionale rampenoefening
maandag 21 april 2008

ImageZaterdag 19 april heeft de ORB deelgenomen aan een grote regionale rampenoefening in Zeeland welke was opgezet door de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. De bemanning van zeven reddingboten, van in totaal 6 reddingsbrigades, werden geconfronteerd met diverse situaties op en rond het water bij Middelburg.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 21 22 Volgende > Einde >>

Resultaten 201 - 210 van 211