WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Bewakingsseizoen 2015 is weer begonnen
maandag 11 mei 2015
25 april jongsleden is het bewakingsseizoen weer begonnen. Gedurende de weken ervoor is de ORB druk bezig geweest met de voorbereidingen. Dit seizoen staat er weer een team enthousiaste vrijwilligers voor u klaar. Let u goed op de informatie die te vinden is op borden bij toegang van het strand en op onze posten en onze vlaggen. Nuttige tips kunt u hier vinden https://www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/
Lees meer...
 
33e Nieuwjaarsduik Ouddorp
donderdag 30 oktober 2014

 `

De voorbereiding van de Nieuwjaarsduik van Ouddorp is inmiddels in gang gezet.

De 33e duik vindt 1 januari 2015 plaats op de vertrouwde locatie: strand ’t Flaauwe Werk bij de Reddingsbrigade te Ouddorp aan zee.

Door toename van de naamsbekendheid in de afgelopen jaren is de organisatie van de duik op zoek naar enthousiaste mensen die de komende maanden willen helpen in aanloop en tijdens het evenement.

Elke vorm van ondersteuning is van harte welkom, van creatief denken in de voorbereiding tot fysieke inspanningen bij het opbouwen van de locatie. Dus ook de dagen voor of na het evenement kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Indien je jezelf als vrijwilliger op wilt geven, tips hebt, of meer informatie wilt, dan kun je kijken op onze nieuwe website www.nieuwjaarsduikouddorp.nl of www.twitter.com/DuikopOuddorp of www.facebook.com/Duik.opOuddorp
Mailen kan naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Ouddorpse Reddingsbrigade 2 instructeurs rijker.
zondag 12 oktober 2014

Sinds 15 Augustus is de Ouddorpse Reddingsbrigade 2 instructeurs "Zwemmend Redden Open Water" en "Zwemmend Redden Beach" rijker.

Cees van Hoven en Jaco Joppe hebben de pittige opleiding gevolgd en hebben 15 Augustus jl. de opleiding met succes afgerond. Afgelopen vrijdag 10 Oktober hebben zij hun diploma's in ontvangst genomen.
 eddingsbrigade Nederland, vertegenwoordigd in de persoon van mevrouw Marjan Meier, overhandigde de kersverse instructeurs hun diploma's

Reddingsbrigade Nederland kent een opleiding tot instructeur niveau 2 en tot instructeur niveau 3. Reddingbrigade Nederland volgt de door NOC*NSF vastgestelde richtlijnen voor deze opleidingen, De basis van deze opleidingen is competentiegericht leren. Er wordt vooral opdracht gestuurd gewerkt. De kandidaat moet de opdrachten in de praktijk uitvoeren. De kandidaten die deze opleiding volgen kunnen door het volgen van verschillende workshops kennis vergaren om zo hun opleiding positief te kunnen afronden. Tijdens de opleiding heeft de kandidaat de beschikking over een praktijkbegeleider en een leercoach. De praktijkbegeleider is iemand van de eigen reddingsbrigade welke er voor moet zorgen dat de kandidaat alle kneepjes van het instructeurs vak in de praktijk leert. De leercoach begeleidt het gehele proces.

 De Ouddorpse Reddingsbrigade feliciteert Cees en Jaco met het behalen van hun diploma's

 
KNRM en ORB waarschuwen voor 'Pietermannen'
zondag 27 juli 2014

De Koninklijke Redding Maatschappij waarschuwt badgasten aan de kust voor Pietermannen. In Ouddorp werd donderdag een meisje door zo'n vis aangevallen.Het kleine visje van ongeveer 15 centimeter lang komt vooral voor aan de oostelijke kust van de Atlantische oceaan, maar dus ook soms in de Noordzee. De vis behoort tot de meest giftige dieren van Europa. Omdat het zich ingraaft in de bodem is het visje moeilijk te zien. De rugvin steekt omhoog ter verdediging tegen grote vissen. Ook de kieuwen hebben een stekel.Lopend door de branding bestaat er een kans dat de badgast op het visje gaat staan. Meestal zal de Pieterman wegschieten, maar donderdag in Ouddorp was het toch raak: de eerste melding van een kind met hevige pijn aan haar voet.De reddingsdienst heeft haar voet 20 minuten in heet water gehouden. De eiwitten in het gif breken namelijk af bij temperaturen boven de 40 graden.Gelukkig komen aanvallen van Pietermannen volgens de reddingsdienst weinig voor. Van kwallenbeten hebben de zwemmers meer last.

TV Rijnmond kwam langs bij de ORB en maakte het volgende filmpje: 

Lees meer...
 
Reanimatie op Ouddorpse strand
vrijdag 18 juli 2014

ImageVrijdag 18 Juli omstreeks 14:15 kreeg de Ouddorpse Reddingsbrigade de melding dat er een reanimatie gaande was aan de waterlijn ter hoogte van strandopgang 15. Een groep badgasten aan de waterlijn trok de aandacht van de bemanning van de waterscooter, Deze is terplaatse gegaan en zag dat er op dat moment een oudere man buiten bewustzijn uit het water gehaald werd. Omstanders, waaronder 2 verplegers die daar toevallig aanwezig waren, zijn direct begonnen met de reanimatie. Meerdere eenheden zijn terplaatse gekomen, en na enkele minuten kwam de man gelukkig weer bij bewustzijn. De Ouddorpse Reddingsbrigade heeft in samenwerking met de Brandweer en de strandpolitie het slachtoffer vervoerd naar de gereedstaande ambulance welke hem naar het ziekenhuis heeft vervoerd.

Verder hebben de strandwachten te maken gehad met 9 ehbo gevallen, 2 vermissingen en iemand met een hyperventilatieaanval.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 30 van 211