WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Doe mee met BeachAlert!
dinsdag 02 augustus 2016
Doe mee aan de pilot BeachAlert en help de veiligheid op en rond onze mooie Ouddorpse stranden te vergroten. Door je aan te melden via WhatsApp geef je aan mee te willen kijken met de reddingsbrigade en de politie als dat nodig is. We kunnen je vragen mee uit te kijken naar een vermist kind, dier, verdachte personen of voertuigen. Daarnaast krijg je informatie over weer, verkeer en bijvoorbeeld gevaarlijke stromingen langs het strand.  

BeachAlert is actief tussen 09.00 en 21.00 uur. Natuurlijk kun je via WhatsApp een reactie geven aan de politie en reddingsbrigade. Jouw bericht stuur je alleen aan hen en je krijgt ook niet de reacties van andere strandbezoekers te zien.

Je deelname aan BeachAlert is gratis.
Voeg het telefoonnummer: 06 8361 6577 toe aan je contacten.
Stuur een WhatsApp bericht met STRAND AAN om je aan te melden.
Om 21.00 uur wordt je automatisch afgemeld.

BeachAlert is een pilot van de Nationale Politie in samenwerking met de Ouddorpse Reddingsbrigade, de gemeente Goeree-Overflakkee en SaySimple WhatsApp manager. De pilot is gestart op 1 juli en duurt tot 30 september. We testen of het gebruik van een WhatsApp-groep de veiligheid op en rond de stranden kan bevorderen. Geeft de pilot een positief resultaat dan wordt BeachAlert ook op andere stranden ingezet. Zo maken we het samen veiliger!


 

Beach Alert

 

 
HULPVERLENINGSCIJFERS WEEK 30
dinsdag 02 augustus 2016
Vorige week is de Ouddorpse Reddingsbrigade in totaal 44 keer in actie gekomen, waarvan 2 keer voor iemand in een (potentieel) levensbedreigende situatie. De overige hulpverleningen zijn onder te verdelen in:

• 14x hulp aan (kite)surfers, waarvan 2 surfers gered uit een (potentieel) levensbedreigende situatie;
• 2x een vermiste kind en 1x een verdwaald kind herenigd met hun ouders;
• 27x eerste hulp verleend waarbij 1x assistentie van de ambulance nodig was.

Vanuit Reddingsbrigade Nederland hebben we vandaag het bericht gekregen dat het aantal verdrinkingen in Nederland stijgt. Om verdrinkingen te voorkomen is het handig de adviezen via onderstaande link goed op te volgen.
https://www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/tips-veilig-op-het-strand!.html
 
Lifeguard voor een dag' bij de Ouddorpse Reddingsbrigade een succes!
woensdag 27 juli 2016

Zaterdag 16 juli organiseerde De Ouddorpse Reddingsbrigade voor de eerste keer een “Introductiedag Lifeguard”. De “introductiedag Lifeguard is erop gericht om mensen kennis te laten maken met het werk van de reddingsbrigade en enthousiast te krijgen om zich in te zetten voor de Ouddorpse Reddingsbrigade.
Op de reddingspost het Flaauwe Werk waren er 20 potentieële lifeguards die hebben meegedaan aan verschillende activiteiten en workshops. Tijdens “Introductiedag Lifeguard” hebben ‘de lifeguards’ door middel van diverse spelletjes en workshops zelf kennis gemaakt met het werk van de reddingsbrigade. Tijdens de workshops kwamen de onderwerpen‘ redding met een rescueboard, lijnredding en het mee varen met een echte reddingsboot en reddingswaterscooter’ naar voren.

Lees meer...
 
Lifeguard Examens
woensdag 27 juli 2016

Sample Image

Op het strand van Westerschouwen zijn op 9 juli examens Lifeguard afgenomen. Vijf leden die namens de Ouddorpse Reddingsbrigade hebben deelgenomen zijn geslaagd!

Zij hebben een week lang intensief getraind voor het examen. Tijdens de weekopleiding is door de kandidaten zowel praktische als theoretisch kennis opgedaan. Zo is onder meer geleerd hoe systematisch de bodem kan worden afgezocht naar drenkelingen en is ook behandeld hoe je slachtoffers kunt stabiliseren en vervoeren. Verder zijn de aspirant-strandwachten ook opgeleid op het gebied van communicatie, het toezicht houden op het strand en het te water gaan met een reddingsboot.

Als Ouddorpse Reddingsbrigade zijn wij trots op onze nieuwe Lifeguards! Nog deze zomer zullen onze nieuwe Lifeguards worden ingezet op het Ouddorpse strand.

 
HULPVERLENINGSCIJFERS WEEK 29
dinsdag 26 juli 2016
Vorige week was een drukke week voor de Ouddorpse strandwachten. Door het mooie weer was het erg druk op het strand waardoor er in één week in totaal maar liefst 88 keer hulp is verleend! Naast de vele EHBO-gevallen hebben we 3 zwemmers uit het water gered. Ook hebben we 8 meldingen gehad van vermiste kinderen. Bij 3 van deze zoekacties hebben we samengewerkt met politie, brandweer en KNRM. Gelukkig hebben we al deze kinderen weer terug kunnen vinden en veilig naar de ouders kunnen brengen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 11 - 20 van 211