WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Laatste nieuws
Deelname Serious Rescue 2016
woensdag 14 december 2016

Na het succes van de voorgaande edities zal ook dit jaar de Ouddorpse Reddingsbrigade weer deelnemen aan Serious Rescue.

Het evenement zal plaatsvinden van 17 t/m 19december 2016. De ORB zal samen met reddingsbrigades vanuit het hele land een 3-daagse vaartocht afleggen van Gouda tot het glazen huis in Breda. Het doel van deze actie is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request:

“3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee de voornaamste doodsoorzaak van kinderen onder de 5 jaar. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en behandelen is.” 

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen, wij zijn daarom op zoek naar sponsoren en donaties, Elke donatie is welkom. De donaties kunnen worden overgemaakt op het volgende rekeningnummer onder vermelding van SR2016 : NL 06 RABO 0314148027 t.n.v. C. Grinwis

Overzicht vaartuigen

 
'IN ZEE' met familiehuis Daniƫl den Hoed
vrijdag 09 december 2016

Nieuwjaarsdag 2017 staat de Ouddorpse Nieuwjaarsduik weer gepland. Zoals gebruikelijk zal het startschot hiervoor om 14:00 uur worden gegeven, op strand ’t Flaauwe Werk in Ouddorp. 

Uiteraard ontvangen de deelnemers bij inschrijving een warme wintermuts en na afloop deambachtelijk gemaakte erwtensoep. 

Naast een ludiek evenement levert de organisatie al jaren een bijdrage aan een maatschappelijk doel. Zo zijn de Ouddorpse Reddingsbrigade en KNRM-station Ouddorp als vanouds de goede doelen waaraan de opbrengst van het inschrijfgeld wordt besteed. 

Komende editie is gekozen om naast het lokale reddingswezen verder te kijken en een derde goede doel toe te voegen. We gaan in 2017 met het Familiehuis Daniël den Hoed-ziekenhuis in Rotterdam ‘in zee ‘. Het Familiehuis wil onderdak bieden aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen deze bij ons logeren voor korte of langere tijd om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn. 2018 zal er een nieuw Erasmus MC gerealiseerd worden en moet het familiehuis meeverhuizen. 

De organisatie zoekt nog vrijwilligers die zich voor en/of tijdens de duik willen inzetten, hiervoor en meer informatie over de nieuwjaarsduik en de goede doelen kunt u terecht opwww.nieuwjaarsduikouddorp.nl of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Grote zoekactie naar vermist persoon Ouddorp
maandag 17 oktober 2016

Ouddorp – Zondagmiddag 16 oktober rond kwart voor twee werden de hulpdiensten gealarmeerd door een verontruste melder die zich zorgen maakte over een vermist persoon.

De persoon zou zich bevinden op het strand in Ouddorp. Diverse hulpdiensten waaronder Reddingsbrigade Ouddorp, KNRM Ouddorp, brandweer, politie, ambulance en een helikopter van de Kustwacht werden gealarmeerd. Omdat de locatie van de vermiste persoon niet duidelijk was, zijn er door die hulpdiensten diverse zoekslagen op de duinpaden en op het strand gemaakt.

Na een zoekactie van ongeveer anderhalf uur kwam het bericht binnen dat de persoon was aangetroffen door de Reddingsbrigade bij Paal 13 op het Ouddorpse strand.  Hierop is de persoon door de kusthulpverleningsvoertuig (KHV) opgehaald en overgedragen aan de ambulancedienst die zich hier verder heeft over ontfermd.

Opgelucht en tevreden over de professionele samenwerking met de hulpdiensten keerden alle eenheden van de hulpdiensten terug naar hun post.


 

 
Strandwachtexamens 2016
woensdag 05 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober was een spannende dag voor een aantal leden van de Ouddorpse reddingsbrigade, want de Lifeguard examens werden afgenomen op 't Flaauwe Werk. Ook 5 leden van reddingsbrigade Zierikzee waren van de partij.
Om 09.00 uur was iedereen present, klaar om de examinatoren de benodigde vaardigheden te laten zien. Voor het zover was ging er echter eerst even een stevige kop koffie in, waarna de dag echt van start kon gaan.
Onder de leden hing er een goede sfeer en gelukkig liet buiten de zon zich ook geregeld zien.
Rond 15.00 uur kwam het verlossende woord: alle deelnemers zijn geslaagd!

Vanaf heden is de ORB 2 Junior Lifeguards, 4 Lifeguards en 2 Senior Lifeguards rijker. Wij willen alle deelnemers van harte feliciteren met hun behaalde diploma!

 

 
HULPVERLENINGSCIJFERS WEEK 35
maandag 05 september 2016
De laatste week van ons zomerseizoen verliep met een totaal van 17 hulpverleningen relatief rustig. Bij twee van deze hulpverleningen was er sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. De cijfers zijn onder te verdelen in:

• 2x kitesurfer gered uit een levensbedreigende situatie;
• 8x vermist persoon teruggevonden;
• 7x eerste hulp verleend waarbij 1x assistentie van de ambulance nodig was.

In de maand september zijn onze posten alleen in de weekenden geopend van 12:00 tot 17:00.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 10 van 211