WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Drukke dag voor Ouddorpse Reddingsbrigade. Afdrukken E-mail

Zondag 12 juli 2015
  
Vanwege de wind waren er vandaag erg veel watersporters te vinden op de brouwersdam. De condities vandaag waren kennelijk zo extreem dat er aan een hoop watersporters hulp geboden moest worden. Er werd 3 maal langdurig gezocht naar vermiste surfers. Hierbij hielp zelfs een politiehelikopter mee met de zoekactie.  Voor ernstige ongevallen is twee maal een traumahelikopter gealarmeerd.

Ongeveer 30 watersporters bij de brouwersdam zijn vandaag geholpen terwijl zij materiaalpech hadden, kiteboards niet meer konden bereiken of de zeilen niet meer omhoog kregen.

Een 12 jarige jongen welke op het strand omsloeg met zijn blowkart (kar met windsurfzeil) had last van rugletsel. Het slachtoffertje is na stabilisatie ter controle overgebracht door de ambulance naar het ziekenhuis te Dirksland.

Een man van 35 jaar werd tijdens het oplaten van zijn kite enkele meters  de lucht in getrokken. Hij kwam ongelukkig ten val en heeft daarbij ernstig rugletsel opgelopen. Hiervoor werd de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Het slachtoffer is met de traumahelikopter afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

Later kwam bij de Ouddorpse reddingsbrigade de melding dat een 40 jarige man bewusteloos op het strand lag. Ter plaatse bleek dat dit slachtoffer tijdens het vliegeren op het strand was meegesleurd door zijn vlieger. Hij had hierbij vermoedelijk ernstig hoofdletsel opgelopen. Hiervoor werd de Rotterdamse traumahelikopter voor een tweede maal gealarmeerd, maar deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.  Dit slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis te Dirksland.

Tevens kreeg de Ouddorpse reddingsbrigade drie verschillende meldingen van vermissingen van kitesurfers.  Alle drie de vermiste kitesurfers zijn na een zoekactie door de Ouddorpse reddingsbrigade, reddingsbrigade Westenschouwen, KNRM en politie weer teruggevonden.


Laatst geupdate op ( zondag 12 juli 2015 )