WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Open dag(en) 2013 Afdrukken E-mail

 Open dag(en) 2013
Donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei waren er voor het eerst een open dagen waarbij het publiek een kijkje kon komen nemen achter de schermen van de reddingsbrigade. 
Om half elf was het zover, we stonden met een groot aantal vrijwilligers klaar om alles gereed te maken voor het publiek wat zou komen. Alle auto’s; twee jeeps en een quad, werden samen met de boten en waterscooters vanuit de loods naar de reddingspost gereden, waar het publiek ze konden bewonderen. 
Eenmaal boven op post Flaauwe werk werd alles uit de kast gehaald om alles er zo goed mogelijk eruit te laten zien; bezem door het gebouw, doekje over de tafels, diverse informatieve boeken en folders werden klaargelegd. Boten netjes op een rij, rescueboards en kajaks werden klaargemaakt voor de demo’s. 
Vanaf 12 uur stroomden er enthousiaste mensen binnen die benieuwd waren wat wij doen op het strand van Ouddorp. Jong en oud kwam een kijkje nemen. 

In de loop van de middag zijn er demonstraties op het water geweest met de waterscooter, rescueboards en de kajaks. Hierbij is er laten zien hoe je iemand in problemen met de waterscooter benaderd en hoe je iemand met behulp een rescueboard weer veilig aan de kant krijgt.

Tevens zijn er diverse demonstraties terreinrijden gegeven met de quad. Hoe kom je weer los als je vast in het zand staat op het strand, hoe rij je over het strand. Maar vooral: hoe rij jezelf niet vast!
We hebben de open dag afgesloten met het bekende strandspel: beachflags. Nadat bezoekers het een aantal keer gespeeld hebben, konden onze eigen leden natuurlijk niet achter blijven. 
Beide dagen hebben we samen gezamenlijk afgesloten door een hapje te eten.
Wij hopen dat iedereen het net zo leuk  vond als wij! Via deze weg willen we de bezoekers bedanken voor het bezoeken van onze open dag en voor de gegeven donaties! 

Klik op 'Lees meer' voor de foto's.

Laatst geupdate op ( donderdag 16 mei 2013 )