WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
100% score EHBO examen! Afdrukken E-mail
EHBO Oefening

Na diverse lessen gevolgd te hebben vanaf medio november was het zaterdag 16 maart dan eindelijk zover... Het  examen! Na vrijdagavond nog een laatste keer geoefend te hebben kwamen op deze zaterdag de twaalf kandidaten 's morgens bijeen. Ondanks de ontspannen sfeer waren er her en der toch wat zenuwen te bespeuren!

Toen de examinatoren en lotus slachtoffers binnen waren werd er begonnen met afnemen van het examen. Het examen bestond uit het beoordelen van de handelingen bij hulp verlenen aan diverse verwondingen, symptonen herkennen en theoretische kennis. Nadat iedereen geweest was, was het gespannen wachten op de uitslag. Na een klein half uur kwam het verlossende woord, alle kandidaten zijn geslaagd! De ORB is trots op de inzet en deze prestatie van de leden en wil ze daarom ook bij deze nogmaals van harte feliciteren!

De EHBO lessen zijn verzorgd door instructrice Ineke Tanis. Diverse keren werd zij bijgestaan door onder meer Lianne de Jong, die als lotus diverse verwondingen en symptonen op een realistische manier nagebootst heeft. De lessen zijn gegeven bij onze centrale post 't Flaauwe Werk en bestonden altijd uit twee uren die werden gevuld met theoretische kennis gevolgd door praktijk. Het was voor de leden een leerzame maar ook leuke ervaring!

EHBO is een belangrijk onderdeel voor de leden om hun strandtaken te kunnen uitvoeren. Diverse verwondingen kunnen aan bod komen zoals snij-, beet-, steek- en brandwonden, onderkoeling&oververhitting, shock, reanimaties, etc. Daarom is er ook druk geoefend met aanleggen van verbanden, herkennen van symptonen, behandelen van en zorg voor het slachtoffer.

De geslaagden zijn : Amber Flohil, Dylan Flohil, Sascha van Sintmaartensdijk, Tony Boeltjes, Willemijn Boshoven, Erik van Es, Niels Poot, Anthonie van der Have, Kommer Tanis, René van Ingen Schenau, Theo Helder en Robin (werkzaam bij Natural High, examen afgelegd bij ORB)

Binnenkort moeten nog meer leden examen doen, wij wensen ook hen alvast veel succes!

Laatst geupdate op ( vrijdag 29 maart 2013 )