WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Vast in het zwin Afdrukken E-mail

 Vandaag rond 14:00uur kwam een strandwandelaar melden bij Reddingspost Flaauwe werk dat er twee mensen vast zaten in het zwin. De positie zou zijn recht voor de Reddingspost.

Onze terreinwagen de OUD2-10 is met twee personen ter plaatse gegaan en troffen twee oudere mensen aan die tot hun knieën vast zaten in het slik. Door de terreinwagen ter plaatsen is extra assistentie gevraagd. Hulpmiddelen zoals planken, brancard en touwen werden door de andere terreinwagen, de OUD1-10 gebracht. Drie leden van de reddingsbrigade zijn in droogpakken naar de vast zittende personen gelopen. Het terrein was moeilijk begaanbaar waardoor het 5á10 minuten duurde voordat de redders bij de oudere mensen waren.

De personen hadden al een half uur vastgestaan maar maakte het naar omstandigheden goed. Personen zijn onder begeleidingen van de leden en met behulp van de terreinwagens naar de reddingspost gebracht. Op de post stonden leden klaar om de oudere mensen op te vangen. De natte kleding werd uitgedaan en zo goed mogelijk droog gemaakt.

Nadat de mensen weer op temperatuur waren zijn ze met de terreinwagen bij hun auto gebracht en konden ze hun reis richting huis vervolgen.

Omdat er een EHBO herhaling les werd gegeven waren er voldoende brigadeleden op de post aanwezig.
.

Laatst geupdate op ( vrijdag 29 maart 2013 )