WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Reddingsbrigade Ouddorp doopt Ribcraft Afdrukken E-mail

 Op zaterdag 15 december 2012 was de doop van het nieuwe reddingsvaartuig van de Ouddorpse Reddingsbrigade. De Veero heeft zijn dienstjaren bewezen en is dit jaar vervangen door een Ribcraft. De Veero heeft dienst gedaan vanaf 1996.

Voor de plechtigheid van de doop is er aandacht besteed aan de nieuwe reddingsmiddelen die de ORB dit jaar van de gemeente Goedereede heeft verkregen: Mobilofoons, portofoons, EHBO-kast, droogsysteem, surfpakken, werkkleding, helmen, reddingsvesten, lifesleds, rescueboards, en natuurlijk de nieuwe reddingsboot een Ribcraft.

De Ouddorpse Reddingsbrigade dankt de gemeente Goedereede voor hun investering en vertrouwen in de reddingsbrigade. Door deze investeringen zit de reddingsbrigade de komende jaren ook onder de nieuwe gemeente er goed bij. En wordt de reddingsbrigade door de gemeente goed en netjes overgedragen aan de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee.

De huidige samenstelling van leden bij de ORB vraagt om een kleinere en lichtere boot. Na enig onderzoek is er gekozen voor een Ribcraft 4.8 met een Yamaha motor van 60 pk. Meerdere reddingsbrigades langs de gehele kust maken gebruik van Ribcraft en Vesters Watersport te Scheveningen heeft ons advies gegeven en de boot keurig afgeleverd naar onze wensen.

Op deze dag werd de naam van de Ribcraft ook onthuld, dit geschiede door George Moerkerk, al 25 jaar lid van de ORB en de onderhoudscoördinator Cees van Hoven. Daarna werd door de wethouder van financiën, de heer P. Feller de Ribcraft gedoopt. Dit was een uitzondering voor de wethouder, maar door de vele subsidies van de gemeente Goedereede was dit vanzelfsprekend dat de heer P. Feller “Sedna” doopte. De Ouddorpse Reddingsbrigade is de gemeente Goedereede zeer dankbaar voor haar inmiddels geleverde bijdragen.

De Ribcraft “Sedna” staat op een prachtige trailer met grote strandbanden, waardoor het nog makkelijker is om deze boot op het strand te verplaatsen wanneer dit nodig is. Qua gewicht is deze boot heel makkelijk te handelen, zodat er maar 4 leden nodig zijn deze boot te verplaatsen.

Naast de aangeschafte materialen zijn er door de Ouddorpse Reddingsbrigade nog 2 kleine kajaks aangeschaft. Deze zijn voornamelijk aangeschaft voor de jongere leden bij de ORB om hen kennis te laten maken met de golven en de branding in het water. De laatste jaren zijn er veel jongere leden bij gekomen, waardoor er dus ook wat kleiner materieel is aangeschaft.

De Ouddorpse Reddingsbrigade dankt de gemeente Goedereede voor de fijne samenwerking afgelopen jaar.

 

Laatst geupdate op ( zondag 23 december 2012 )