WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Help ons: Wordt lid! Afdrukken E-mail

ImageDe ORB is altijd op zoek naar nieuwe leden om het team te versterken. Mensen die van aanpakken houden, mensen die het verlenen van (preventieve) hulp als een uitdaging zien. Je komt terecht in een open, gezellige en vooral leerzame vereniging waar je je persoonlijke kwaliteiten kunt benutten, en met de medewerking van de ORB nog verder kunt uitbouwen. Spreekt dit je aan?

Niet alleen zoeken we mensen voor het daadwerkelijke strandwachtwerk. Ook als je bijvoorbeeld alleen ambitie hebt voor het verlenen van EHBO, dan zijn we op zoek naar jou!

Om lid te kunnen worden dien je over de zwemdiploma’s A en B te beschikken, en geven we de voorkeur aan een minimum leeftijd van 16 jaar. Stuur een e-mail naar de ORB, en iemand van de ledenwerving zal contact met je opnemen. Zet in je e-mail je persoonlijke gegevens en heel belangrijk: je motivatie om lid te worden. Ook kun je het inschrijfformulier downloaden om te gebruiken voor je email. Je email gaat vervolgens naar het bestuur. Vindt het bestuur dat je in het plaatje past, dan wordt je eerst 1 jaar aspirant-lid. Dat jaar gaat vóór een zomerseizoen lopen, en het doel hiervan is 2-zijdig. Je hebt zelf een heel jaar de tijd om te kijken of het écht iets voor je is. Ook verwachten we dat je in het eerste jaar veel aanwezig bent op de oefenavonden en oefendagen, zowel in het zwembad als op het strand. Daarnaast kan het bestuur kijken of je inzet en/of je individuele resultaten voldoende zijn om daadwerkelijk het stempel "lid" te krijgen.

Eenmaal lid verwacht de ORB nog meer van je. Het lidmaatschap is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. In de toekomst zal er steeds meer worden verwacht van onze leden. We zijn al jaren hard bezig om zoveel mogelijk leden binnen afzienbare tijd op het niveau “Strandwacht-B” te krijgen. Wellicht dat dit in de toekomst ook verplicht gaat worden. Ook verwachten we dat een ieder het EHBO-diploma inclusief reanimatie en AED-bediening behaalt. Daarnaast wordt er verwacht dat ieder lid zich minimaal voor een aantal dagen per jaar in laat roosteren. Zodoende blijft je kennis op peil, en krijgt de vereniging het rooster in het hoogseizoen gevuld.

Tot slot nog dit. De vereniging werkt sinds enkele jaren met dagvergoedingen. De hoogte hangt af van het niveau wat je middels de aangeboden opleidingen behaalt. Zoals je ziet wordt de vereniging meer en meer een semi-professionele organisatie waarin het woord "Vrijwillig" steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen en het woord “Werk” steeds meer lading zal krijgen. Heb je belangstelling of heb je vragen, stuur een Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ! Of loop van de zomer een keer binnen op 1 van onze posten en vraag naar de dienstdoende commandant.

Misschien tot ziens bij de Ouddorpse Reddings Brigade!

Laatst geupdate op ( dinsdag 18 maart 2008 )