WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Rampenoefening IJsselstein- oefening Lek Afdrukken E-mail

Na de oefening vorige jaar in het Westland neemt de alarmploeg van de Ouddorpse Reddingsbrigade ook dit jaar deel aan de rampenoefening welk gehouden wordt op zaterdag 3 november in de omgeving van IJsselstein.

In samenwerking met diverse gemeenten binnen de oefenregio, VRU, Rode Kruis, EHBO IJsselstein, Lotus IJsselstein, Scouting Vreeswijk e.a.

Oefendoel : organisatie hulpverlening, samenwerken met hulpverleningsorganisaties, creativiteit en vaardigheid, verkenning van en evacuatie uit ondergelopen gebied, Eerste Hulp. 

Reddingsbrigade Nederland heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen, waarvoor zij met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds een overeenkomst heeft gesloten. Hiervoor heeft Reddingsbrigade Nederland over het gehele land 75 continu parate en 15 reserve reddingseenheden gestationeerd, speciaal ontworpen voor het varen in ondergelopen gebieden en evacuatie doeleinden. De bemanning van deze boten, zo’n 1700 speciaal opgeleide vrijwilligers, staat 365 dagen per jaar voor een eventuele inzet binnen 1 uur klaar. Jaarlijks worden er voor deze reddingseenheden rampenoefeningen georganiseerd.

 

 


Laatst geupdate op ( dinsdag 25 september 2012 )