WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Ouddorpse Reddingsbrigade krijgt bruinviskist geschonken Afdrukken E-mail

Jeep en bruinviskist 

De Ouddorpse Reddingsbrigade (ORB) is aangesloten bij Reddingbrigade Nederland (KNBRD) en heeft ten doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Hiernaast bieden wij hulp aan dieren in nood. Met name vangen wij zieke zeehonden en bruinvissen op zodat deze op transport kunnen. Bruinvissen gaan naar Stichting SOS dolfijn te Harderwijk en de zeehonden gaan naar zeehondencrèche Lenie 't Hart te Pieterburen. Sinds 2011 beschikt de ORB al over een zeehondenmand.

Zodra de ORB een melding krijgt van een levende bruinvis gaan de aanwezige strandwachten ter plaatse. Direct wordt het EHBZ team ingeseind**. Om de overlevingskans van bruinvissen te vergroten is er in 2012 een bruinviskist bij gekomen. Deze is geschonken door “bouw- en timmerbedrijf Jaap van Huizen B.V.” te Goedereede. Tevens zijn de RVS buizen waar een speciaal hangmatje voor de bruinvis aan hangt geschonken door JHP-metaal BV te Hardinxveld-Giessendam. Een tweede team van de EHBZ zuid-west heeft eveneens een setje RVS buizen gekregen, omdat de huidige buizen niet geschikt meer waren voor het hangmatje. 

bruinviskist

** De ORB heeft binnen de vereniging een viertal enthousiaste EHBZ'ers welk sinds kort de cursus aan de zeehondencrèche te Pieterburen goed hebben afgerond. Binnenkort wordt dit viertal verwacht bij Stichting SOS dolfijn te Harderwijk om ook daar een cursus te volgen.

De Ouddorpse Reddingsbrigade dankt deze bedrijven voor hun gulle gebaar voor het leveren van deze producten.

Websites van onze sponsors
Jaap van Huizen B.V.
JHP Metaal B.V.

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 21 augustus 2012 )