WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Hoist training in samenwerking met SAR heli NHV Afdrukken E-mail

SAR Hoist training

In de namiddag werd één van onze instructeurs gebeld of wij deel konden nemen aan een training. Vanzelfsprekend was er veel animo onder de aanwezige mensen en er werd snel een planning gemaakt. Om 20.00 uur ’s avonds zou de SAR heli mensen oppikken vanaf een reddingsvlot voor reddingspost ‘t Flaauwe Werk. 

Na de maaltijd werden de twee waterscooters binnen een kwartier uit de loods gehaald en gelanceerd op het strand. Het reddingsvlot met bemanning werd in positie gebracht. Voor de veiligheid is alles in het vlot vast gezet en hielden de waterscooters afstand tijdens het hoisten.

Volgens planning kwam de heli aan en er was afgesproken dat er vier mensen, verdeelt in groepjes van twee, werden opgepikt vanaf het reddingsvlot naar de heli. Als eerste werd de “kikker” op het vlot afgezet waarna de eerste persoon omhoog werd gehoist. Toen deze binnen was werd de tweede persoon gehoist. Nadat de tweede persoon binnen was maakte de heli een rondje en werden beiden personen één voor één naar beneden gehoist en keurig afgezet op het reddingsvlot. Dit werd nog tweemaal herhaalt voor de overige vier bemanningsleden.  Omdat deze oefening perfect en snel verliep werd besloten dat er ook nog twee personen vanuit het reddingsvlot en vanuit het water werden gehoist. Deze personen zijn één voor één vanaf het reddingsvlot te water gegaan en werden ook één voor één door de kikker uit het water gehoist. Deze personen werden echter niet op het reddingsvlot afgezet, maar op het strand vanwege het naderende onweer.  

Tijdens de gehele oefening werd er goed gecommuniceerd tussen de SAR heli, wal en bemanning op de waterscooters en het vlot. Wij willen bij deze de bemanning van de SAR heli hartelijk danken voor deze geweldige ervaring en mooie oefening!


(met dank aan R. van Splunder)

Foto's (Met dank aan G. Marijnissen) 

Laatst geupdate op ( zondag 05 augustus 2012 )