WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Acties voor de ORB Afdrukken E-mail

Het Paasweekeinde was de ORB voor het eerst dit jaar geopend. Ondanks het weer waren we verheugd om weer geopend te zijn. Onze aanwezigheid was niet voor niets, er zijn een aantal acties geweest. Onder de 'Lees Meer' kunt u het hele verslag lezen.


Zaterdag 7 april 2012
Post Brouwersdam was deze zaterdag voor het eerst dit seizoen geopend en niet voor niets bleek later. Om 14:50 werd via de P2000 monitor opgevangen dat er een melding was bij Natural High. Toen wij ter plaatse kwamen, bleek het om een gevallen kite-surfer te gaan. Deze was tijdens het kiten verkeerd terecht gekomen. Wij hebben de kiter eerste hulp geboden en even later overgedragen aan de Rapid Responder, deze heeft de man verder onderzocht. De gealarmeerde brandweerauto heeft de kiter over het strand vervoerd naar de gereed staande ambulance, die de kiter naar het ziekenhuis heeft gereden.

                          

  

 

 

Rond sluitingstijd meldden twee strandgasten dat een andere kite-surfer hard gevallen was. Met de strandjeep zijn wij richting het ongeval gereden, de man gaf meteen aan dat er iets mis was met zijn enkel. Al gauw bleek dat deze gebroken was en werd er een ambulance gebeld. De man is in de tussentijd verzorgd op de Reddingspost totdat de ambulance ter plaatse was. Toen werd hij overgedragen en is vervoerd naar het ziekenhuis te Dirksland.

Zondag 8 april 2012
Om 11.36 uur zagen we op onze P2000 ontvanger dat er een ambulance besteld was voor strandpaviljoen de Zeester. Nadat we deze melding zagen zijn we direct uitgereden met onze strandjeep. De Rapid Responder was al ter plaatse. Er was een persoon gevallen van haar fiets en hierdoor ernstige verwondingen had. Onze strandjeep heeft de aanrijdende ambulance aan de weg opgevangen en begeleid naar het strandpaviljoen. De persoon is even later vervoerd naar het ziekenhuis.

  

Maandag 9 april 2012
Om 11:45 kregen we via verkeerspost Ouddorp de melding dat er een bruinvis was aangespoeld. Naar aanleiding van deze melding is de jeep ter plaatse gegaan. De bruinvis werd tussen strandtent Iloon en de vuurtoren aangetroffen. De bruinvis was overleden en is meegenomen naar post Flaauwe Werk. Telefonisch is er melding gemaakt naar EHBZ, Jaap van de Hiele, die de bruinvis ’s middags kwam ophalen.

  

   

  

  

Op post Brouwersdam zagen we rond 14:00uur een kiter in het water welk niet meer in staat was zijn kite in de lucht te krijgen. Hij werd geholpen door diverse windsurfers. De wind stond richting de werkhaven waar de betreffende kiter aan land kon komen. Onze strandjeep ter plaatste gestuurd om de kiter op te vangen. De kiter bleek nadat hij circa 30 minuten in het water te hebben gelegen niets te mankeren. De man werd door de strandjeep naar zijn auto gebracht en vervolgde zijn weg.

Rond 15:45 uur zagen we een kite op het water zonder persoon. Deze waarneming werd doorgegeven aan Verkeerspost Ouddorp. Onze strandjeep werd direct het strand op gestuurd om de eigenaar op te sporen. Al snel kwam de melding dat de eigenaar was aangetroffen. Deze persoon werd door de strandjeep meegenomen en bij zijn auto gebracht. De kite dreef richting strandpaviljoen ‘t Gorsje waar hij de kite uit het water kon halen.

Om 16:05 uur zagen we dat de KNRM Ouddorp-binnen werd gealarmeerd voor kiter in problemen. Verzoek van verkeerspost Ouddorp of onze strandjeep op de dijk over de Grevelingen wilde kijken naar een kiter in problemen. In overleg met verkeerspost Ouddorp naar ‘t Gorsje gereden om informatie te verkrijgen omtrent de losgeslagen kite, kleur en of de kiter zelf melding had gemaakt. De melding KNRM Ouddorp-binnen ging om de kite welke wij aan de buitenzijde reeds gemeld hadden.

Kortom een geslaagd paasweekend. Aankomende twee weekenden is de post gesloten, zaterdag 28 april begint het voorseizoen tot en met 30 juni en zijn wij elk weekend geopend van 12.00 - 17.00 uur.

Laatst geupdate op ( woensdag 11 april 2012 )