WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Madeleine ontving een lintje voor haar vrijwilligerswerk. Afdrukken E-mail

Spijkenisse, maandag 9 januari 2012.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Spijkenisse werd door de burgemeester van Spijkenisse, mevrouw M. Salet, aan twee jeugdige inwoners een lintje uitgereikt voor het verrichten van Vrijwilligerswerk.

Op maandagavond werden inwoners van de gemeente Spijkenisse, verenigingen, bedrijven en andere belangstellenden omstreeks 20:00 uur welkom geheten door burgemeester Salet. De burgemeester hield een korte introductie over de Rotterdamse haven en vertelde dat de gemeente een moeilijk jaar stond te wachten door de recessie. Ook stond de burgemeester stil bij enige gebeurtenissen welke inpakt of indruk hadden gemaakt op de lokale bevolking. Het vernoemen van gebeurtenissen welke indruk hadden gemaakt op de bewoners van Spijkenisse werd gebruikt om enige jeugdige inwoners van de gemeente te roemen voor hun inzet voor de medemens en dieren. Klik op 'Lees meer..."

Twee jeugdige inwoners van de gemeente Spijkenisse kregen een jeugd- / jongerenlintje uitgereikt door Burgemeester Salet. Madeleine Klee en Amy Noordermeer kregen het lintje voor hun vrijwillige werk. Een eervolle vermelding werd gegeven aan Koen Wartna.
Madeleine Klee.
Madeleine ontving het jeugd- / jongerenlintje voor het vrijwilligerswerk bij onder andere de Helvoetse en Ouddorpse Reddingsbrigade, haar inzet op school en de opvang van loslopende en verdwaalde honden in de wijk waarin Madeleine woont.

Madeleine werd in 2008 lid van de Rozenburgse Reddings Brigade lid en maakte kennis met het zwemmend redden binnenwater. Doordat Madeleine niet helemaal watervrij was kostte het Madeleine enige moeite om een drenkeling te vervoeren maar Madeleine sloot het seizoen af met het behalen van een brevet. Omdat Madeleine het zwemmen en varen leuk vond ging ze mee naar evenementen als de Wereldhavendagen, Politie Triathlon Spijkenisse en de jeugddag van de Rozenburgse Reddings Brigade op het Brielse Meer.
In 2010 werd Madeleine lid van de Helvoetse Reddingsbrigade. Binnen de Helvoetse Reddingsbrigade was Madeleine als jeugdlid aanwezig bij de bewakingsploeg van het Haringvliet. Al snel voelde ze zich thuis.
Tijdens een patrouille met een van de twee Helvoetse vletten op zaterdag 12 juni 2010 meldde de patrouille een onderkoelde drenkeling op het midden van het Haringvliet uit het water te hebben gered. Tevens meldde de jeugdige bemanning dat de drenkeling van een catamaran was gevallen. De andere opvarende kreeg de boot niet meer onder controle waarna de commandant reddingboot Thor ter ondersteuning liet uitvaren. Al snel werd de catamaran terug gevonden en konden de beide zeilers veilig aan land komen.
Binnen de Helvoetse Reddingsbrigade hielp Madeleine bij het opleiden in het zwembad.  Madeleine gaf zwemles in watervrij maken en het aanleren van zwemslagen aan kinderen van 4½ tot 6 jaar.

 In 2011 werd Madeleine lid van de Ouddorpse Reddingsbrigade en ook op het Ouddorpse strand voelde Madeleine zich thuis. Op het Flaauwe Werk en op de Brouwersdam hielp Madeleine bij de patrouilles en kleine eerste hulp incidenten.
Ondanks dat Madeleine door haar leeftijd niet kon deelnemen aan de opleiding tot strandwacht A trainde ze geregeld mee met de strandwachtopleiding. Tijdens enige trainingen werden de strandwachten en Madeleine aangenaam verrast door enkele zeehonden welke kwamen kijken en soms op enige afstand mee leken te zwemmen.
Aan het einde van het seizoen 2011 hielp Madeleine ook mee aan de evenementen ‘Dutch Rafting Cup’ en ‘Man of the Dam’
In verband met de school en de andere hobby’s beëindigde ze in november haar lidmaatschap bij de Helvoetse Reddingsbrigade.
Namens de Ouddorpse Reddingsbrigade werd het 4WD voertuig OUD210 voor het gemeentehuis geparkeerd en waren de voorzitter René van Ingen Schenau en Ard Quak aanwezig.
Zie ook de volgende linkjes:

De Weekkrant

Spijkenisse.nl

Filmpje Youtube

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 januari 2012 )