WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
Opnieuw gediplomeerde strandwachten voor de Ouddorpse Reddingsbrigade. Afdrukken E-mail

ImageOp zaterdag 27 augustus 2011 werd de opleiding welke voor onder andere de Ouddorpse strandwachten afgerond met het strandwacht examen.

In verband met de opleiding tot strandwacht bij de Ouddorpse Reddingsbrigade werd door meerdere leden van de Ouddorpse Reddingsbrigade in juni een start gemaakt met de opleiding van de strandwachten. Doordat de Ouddorpse Reddingsbrigade een nieuwe reddingspost zou krijgen werd de opleiding twee weken onderbroken, waardoor de opleiding op de nieuwe post werd hervat.

In verband met de bewakende taak van de Ouddorpse Reddingsbrigade werden de lessen op de vrijdagavonden vanaf 1 juli 2011 tot vrijdag 19 augustus georganiseerd. In de laatste week voor het examen werd tevens de mogelijkheid geboden om iedere avond na de dienst te trainen.

Omdat de examens georganiseerd zouden worden voor de Ouddorpse Reddingsbrigade, Vrijwillige Reddingsbrigade Rockanje, Strandwacht Hoek van Holland (Veiligheidsregio) en de Reddingsbrigade West Zeeuw Vlaanderen werden de trainingen ook bijgewoond door leden van de reddingsbrigade uit Rockanje en Hoek van Holland.
Tijdens de trainingen van de strandwachten werden de strandwachten begeleid door gediplomeerde strandwachten.

Tijdens het  examen was het weer helaas niet zo mooi als verwacht. Op post Flaauwe Werk werden de leden van de verschillende reddingsbrigades omstreeks 09:30 uur welkom geheten door de dienstdoende postcommandant en omstreeks 10:00 uur vertelde de voorzitter van de examencommissie hoe het examen ingedeeld zou worden.
Nadat de examinatoren omgekleed waren en de groepsindeling gemaakt werd gestart met het examen. Ondanks de regen en onweer werd begonnen aan een koud examen. Omdat het weer fris was en het regende mochten al de kandidaten een zogenaamd wetsuit dragen.
Het examen begon met bevrijdingsgrepen, transportgrepen en transportmethoden op het strand nabij de reddingsbrigadepost.
Na het ‘droge’ praktijkgedeelte werd een gedeelte van de praktijk in de zee afgelegd. Direct bij aanvang in het water werd gezien dat de bliksem insloeg in een boei op enige honderden meters van het examengebied.
Omdat het weer koud, regenachtig en onstuimig bleef werd besloten te stoppen met de praktijk en eerst het theoretische gedeelte van het examen af te nemen.
Tijdens de theorie-examens werd door de strandwachten en de examinatoren ook de lunch genuttigd om daarna het theoretische gedeelte van het examen te kunnen af ronden.

In de middag werden ook nog enige zwemonderdelen en zwemmend redden strand onderdelen afgerond.

Voor de Ouddorpse Reddingsbrigade slaagden 4 kandidaten voor net brevet strandwacht, 9 kandidaten voor het diploma strandwacht A en 1 kandidaat voor het diploma strandwacht B
Voor de Reddingsbrigade uit Rockanje slaagden 3 kandidaten voor het diploma strandwacht A en zo ook 1 kandidaat van de strandwacht Hoek van Holland. Reddingsbrigade West Zeeuws Vlaanderen ging naar huis met 5 geslaagden kandidaten voor het brevet strandwacht en 7 kandidaten geslaagd voor het diploma strandwacht A.

Onder de " Lees Meer" -knop vindt u een aantal foto's. Ze zijn genomen vanaf de waterscooter tijdens het slechte weer, dus de kwaliteit is deze keer helaas iets minder.

Laatst geupdate op ( donderdag 08 september 2011 )