WELKOM OP DE SITE VAN DE OUDDORPSE REDDINGSBRIGADE
ORB in actie bij paardrij-ongeval Afdrukken E-mail

Na de dienst van woensdag 24 augustus 2011 werd de reddingsbrigadepost Flaauwe Werk telefonisch gealarmeerd door een ruiter / amazone vanuit het natuurgebied de Kwade Hoek. De ruiter / amazone meldde dat een andere amazone van het paard gevallen was. Het slachtoffer bloedde uit haar oor en spuugde bloed werd verteld door de melder. Met de jeep werd vanaf de loods gereden via het strand naar de Kwade Hoek. De inzet van de Ouddorpse Reddingsbrigade werd vanuit de jeep doorgegeven aan kustwachtpost Ouddorp. Met een personenauto  werd via het duinpad ook uitgekeken naar de locatie van het slachtoffer. Vanaf de post werd de meldkamer gewaarschuwd over het incident ergens in het duin / strandgebied. Op het strand trachtte de jeep de exacte positie van het slachtoffer te achterhalen echter werd de positie voorbij gereden. Nadat de jeep het gehele strand in het natuurgebied had verkend en terug reed in de richting van het Flaauwe Werk werd een amazone gezien welke de jeep naar de positie van het slachtoffer zou begeleiden. Op dat moment reed ook een voertuig van Politie Rotterdam Rijnmond, district Zeehavenpolitie komende vanaf Stellendam ook in de richting van het Flaauwe Werk. Gezamenlijk reden de twee voertuigen achter de amazone aan. Op het moment dat de beide voertuigen de duinen in wilde rijden landde Lifeliner 2 op de locatie waar het slachtoffer zich bevond.
Nadat de jeep aan de reddingspost en kustwachtpost Ouddorp gemeld had ter plaatse te zijn bij het slachtoffer en dat tevens ook de traumahelikopter en de politie ter plaatse waren kon een locatie worden doorgegeven aan de gemeenschappelijke meldkamer. Onder begeleiding van een personenauto werd ook de ambulance naar de exacte locatie geleid.
Nadat het slachtoffer is gestabiliseerd werd ze op de wervelplank gefixeerd. Het slachtoffer werd door personeel van politie, KNRM, ambulance, MMT en reddingsbrigade in het kusthulpverleningsvoertuig van station Ouddorp gelegd en voorzichtig vervoerd naar heli. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met heli overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.